17 °C Budapest

Fapados vonatok - ezzel lesznek versenyképesek?

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 09:30

A fapados légitársaságok árképzésére nagyon hasonlító jegyértékesítési rendszert vezetett be egyes nemzetközi járatain a MÁV Start Zrt. - adja hírül a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bécsbe már 13 euróért, Velencébe, vagy az Oktoberfestre 29 euróért el lehet jutni vonattal. Jenei Dénes, a MÁV Start távolsági és nemzetközi divíziójának vezetője szerint Bécsi átszállással Hannoverbe, Lipcsébe, Zürichbe és további 14 német városba 39 eurótól váltható meg a menetjegy.

Várhatóan hasonlóan kedvező árakon lehet jövőre eljutni Krakkóba és Varsóba négy vasúttársaság megállapodásának eredményeképp. Molnár Balázs, a MÁV Start szolgáltatásfejlesztési szakértője szerint a rendszerváltás után csökkent Kelet-Európában az éjszakai utazások iránti igény, ezt szeretnék az új rendszer bevezetésével növelni.

A megállapodások alapján tudja a MÁV Start biztosítani a kedvező árakat járatonként korlátozott számban, és desztinációnként különböző mértékben. A MÁV Start igyekszik azokat is "felültetni a vonatra", akik évek óta nem használták azt.

Emellett azoknak is szól az ajánlat, akik kényszerből utaznak vasúttal, az ő figyelmüket is szeretnék arra felhívni, hogy szabadidős tevékenységhez is használható az utazás. A MÁV Start a téli sportok szerelmeseire is gondol, így a síelésre is alkalmas helyekre irányuló járatok bevezetését is tervezi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Megcélozná az üzleti útra indulókat is a MÁV Start, a "vonattal történő utazás megtakarított idő" alapgondolatával, főleg multinacionális cégeket szeretnének megszólítani, komplex szolgáltatások kínálatával.

Jenei szerint a MÁV Start Frankfurtig utazási idő tekintetében mindenképpen versenyképes a légitársaságokkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?