Fapados vonatok - ezzel lesznek versenyképesek?

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 09:30

A fapados légitársaságok árképzésére nagyon hasonlító jegyértékesítési rendszert vezetett be egyes nemzetközi járatain a MÁV Start Zrt. - adja hírül a Napi Gazdaság.

Bécsbe már 13 euróért, Velencébe, vagy az Oktoberfestre 29 euróért el lehet jutni vonattal. Jenei Dénes, a MÁV Start távolsági és nemzetközi divíziójának vezetője szerint Bécsi átszállással Hannoverbe, Lipcsébe, Zürichbe és további 14 német városba 39 eurótól váltható meg a menetjegy.

Várhatóan hasonlóan kedvező árakon lehet jövőre eljutni Krakkóba és Varsóba négy vasúttársaság megállapodásának eredményeképp. Molnár Balázs, a MÁV Start szolgáltatásfejlesztési szakértője szerint a rendszerváltás után csökkent Kelet-Európában az éjszakai utazások iránti igény, ezt szeretnék az új rendszer bevezetésével növelni.

A megállapodások alapján tudja a MÁV Start biztosítani a kedvező árakat járatonként korlátozott számban, és desztinációnként különböző mértékben. A MÁV Start igyekszik azokat is "felültetni a vonatra", akik évek óta nem használták azt.

Emellett azoknak is szól az ajánlat, akik kényszerből utaznak vasúttal, az ő figyelmüket is szeretnék arra felhívni, hogy szabadidős tevékenységhez is használható az utazás. A MÁV Start a téli sportok szerelmeseire is gondol, így a síelésre is alkalmas helyekre irányuló járatok bevezetését is tervezi.

Megcélozná az üzleti útra indulókat is a MÁV Start, a "vonattal történő utazás megtakarított idő" alapgondolatával, főleg multinacionális cégeket szeretnének megszólítani, komplex szolgáltatások kínálatával.

Jenei szerint a MÁV Start Frankfurtig utazási idő tekintetében mindenképpen versenyképes a légitársaságokkal.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?