12 °C Budapest

Fapados vonatok - ezzel lesznek versenyképesek?

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 09:30

A fapados légitársaságok árképzésére nagyon hasonlító jegyértékesítési rendszert vezetett be egyes nemzetközi járatain a MÁV Start Zrt. - adja hírül a Napi Gazdaság.

Bécsbe már 13 euróért, Velencébe, vagy az Oktoberfestre 29 euróért el lehet jutni vonattal. Jenei Dénes, a MÁV Start távolsági és nemzetközi divíziójának vezetője szerint Bécsi átszállással Hannoverbe, Lipcsébe, Zürichbe és további 14 német városba 39 eurótól váltható meg a menetjegy.

Várhatóan hasonlóan kedvező árakon lehet jövőre eljutni Krakkóba és Varsóba négy vasúttársaság megállapodásának eredményeképp. Molnár Balázs, a MÁV Start szolgáltatásfejlesztési szakértője szerint a rendszerváltás után csökkent Kelet-Európában az éjszakai utazások iránti igény, ezt szeretnék az új rendszer bevezetésével növelni.

A megállapodások alapján tudja a MÁV Start biztosítani a kedvező árakat járatonként korlátozott számban, és desztinációnként különböző mértékben. A MÁV Start igyekszik azokat is "felültetni a vonatra", akik évek óta nem használták azt.

Emellett azoknak is szól az ajánlat, akik kényszerből utaznak vasúttal, az ő figyelmüket is szeretnék arra felhívni, hogy szabadidős tevékenységhez is használható az utazás. A MÁV Start a téli sportok szerelmeseire is gondol, így a síelésre is alkalmas helyekre irányuló járatok bevezetését is tervezi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Megcélozná az üzleti útra indulókat is a MÁV Start, a "vonattal történő utazás megtakarított idő" alapgondolatával, főleg multinacionális cégeket szeretnének megszólítani, komplex szolgáltatások kínálatával.

Jenei szerint a MÁV Start Frankfurtig utazási idő tekintetében mindenképpen versenyképes a légitársaságokkal.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem