2019. november 14. csütörtök Aliz

Óriási a baj a munkabérekkel: emiatt is nőhetnek az árak Magyarországon


Sok kisvállalkozás nem tudja kigazdálkodni a kötelező béremelést, emiatt sokan leállítják a fejlesztéseket vagy árat emelnek - írja a Népszava.

Jövőre várhatóan 8 százalékkal núnek a minimálbérek, ez pedig további nehézséget okoz majd a kis- és mikorvállalatoknak. A bérköltség növekedése miatt a cégek 38 százaléka emelte az árait eddig, 32 százalék nem vett fel több embert, 25 százalék pedig elhalasztotta az új beruházásokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felmérése szerint.

A cégek 30 százaléka a bérnyomás miatt a minimum felett keresők bérét is emelte, minden tizedik cég pedig részmunkaidősként foglalkoztatta tovább néhány munkavállalóját. A cégek 5 százaléka elbocsátotta a munkavállalói egy részét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS