2018. december 14. péntek Szilárda

Áldatlan állapotok a Bécsi Szelet vendéglőben: lejárt ételt, koszos konyhát talált a Nébih


Házhozszállítást is végző budapesti éttermet ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A szakemberek az egységben számos higiéniai hibát tártak fel, nem nyomon követhető élelmiszerek miatt pedig több millió forint bírságot szabtak ki.

Több szabálytalanságot is feltárt a Nébih a Bécsi Szelet vendéglő konyháján - áll a kormányzati honlapora feltöltött listában. A hivatal az étterem házhozszállítását üzemeltető Vorotex Kft.-t ellenőrizte. Kiderült, a cég nem megfelelően tárolta az élelmiszereket, a palacsintát és a krumplipürét például a gazdasági folyosón, utóbbit ráadásul a fedetlen szemetes mellett tartották, együtt a szárazáruval és a különböző ételmaradékokkal.

A hűtőkamrában sem igen figyeltek rá, mit mivel tárolnak együtt, a hatóság szerint így fennállt a keresztszennyeződés veszélye. A főzőtér ablakán nem volt rovarháló, így a helyiségben, ahol az ételeket készítették, legyek repkedtek. A személyzet nem minden tagja rendelkezett érvényes egészségügyi vizsgálattal, nem is dolgozhattak volna a konyhán. A földesárut - krumpli vagy répa - ugyanabban a mosogatóban tisztították, ahol később az edényeket is. A forgalomból kivont alapanyagok nyomonkövetése nem volt biztosított, de volt olyan étel is, amelynek már lejárt a szavatossága.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk