7 °C Budapest
Budapest, Hungary - October 01, 2019: Flower shop in Budapest, Hungary. In the store you can buy everything from ready-made bouquets to flowerpots.

Kemény NAV-razzia indul Magyarországon: mutatjuk, hol csapnak le az ellenőrök tavasszal

2023. március 5. 10:01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023-ra kockázatelemzésen alapuló módszerrel és a gazdasági trendekhez igazodva célzottan határozta meg az ellenőrzések irányait. A NAV az adókijátszásra specializálódott szektorokat és tevékenységi köröket a rendelkezésére álló adatvagyon és a nemzetközi információcserével érkező adatok folyamatos elemzésével azonosítja. A szándékos adóelkerüléssel szemben határozottan – a jogszabályokban biztosított eszköztárral – fellép a hivatal, írják az Adótraffipax oldalán.

Kiemelt figyelmet kapnak az olyan veszélyeztetett ágazatok, mint az építőipar, a számítástechnikai termékek kereskedelme, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, a zöldség- és gyümölcskereskedelem, az online értékesítés, valamint az „adózatlan” jövedéki termékek. Új szegmensek a NAV figyelmének fókuszában az étrendkiegészítőket, a tüzelőanyagot forgalmazók, a klímát értékesítők és -szerelők, valamint a marketing-, reklám-, médiaszolgáltatás és filmgyártás területén tevékenykedők.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. március 6. és 10. között Budapesten a virágkereskedőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását ellenőrzik.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. március 6. és 10. között Budapesten a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a szállás- és vendéglátóhelyeket ellenőrzik. 2023. március 20. és 26. között pedig Budapesten a szépészeti szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. március 8-án ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 6. és 8. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik. Továbbá

  • 2023. március 9-én (csütörtökön) Városföldön, Kunszálláson és Fülöpjakabon,
  • 2023.március 22-én (szerdán) Garán és Vaskúton,
  • 2023. március 20. és 26. között Kiskunfélegyházán

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. A revizorok megjelenésére hivatali munkaidőn túl is számíthatnak az adózók.

A NAV baranyai munkatársai március 6. és 12. között kedden Pécsett, a kisállat-kereskedéseket, szerdán - a nemzetközi nőnap alkalmából - a megye egész területén, a virágkereskedőket, csütörtökön pedig Harkányban és Siklóson a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

2023. március 6. és 12. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a piacokon, az ajándékboltokban, valamint az óra- ékszerüzletekben a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják. 2023. március 13. és 19. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a faiskolákban, valamint a dísznövény- és virágkertészetekben a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják, akár több alkalommal is.

2023. április 3. és 9. között Békésben az Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsboltokban és a húsvéti termékeket árusítóknál (sonka-, tojás-, csokoládéárusoknál) a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják. Április 24. és 30. között pedig a zöldség- és gyümölcskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 6. és 8. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a virág- és ajándékárusoknál.

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2023. március 6-án és 7-én a mobiltelefon- és telekommunikációs termékek értékesítőit ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 6. és 8. között a csokoládét, virágot, illetve ajándéktárgyakat árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 6. és 8. között a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai  2023. március 6. és 8. között a nőnaphoz kapcsolódóan a virág-, illatszer-, édesség- és ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 10. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 6. (hétfő)                     Martfű és környéke
  • március 7. (kedd)                     Jászalsószentgyörgy és környéke
  • március 8. (szerda)                   Újszász és környéke
  • március 9. (csütörtök)               Fegyvernek és környéke
  • március 10. (péntek)                 Szolnok és környéke

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 7. és 8. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. március 6. és 10. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 6. (hétfő)                       Bátonyterenyei járás,
  • március 7. (kedd)                        Szécsényi járás,
  • március 8. (szerda)                     Salgótarjáni járás,
  • március 9. (csütörtök)                 Balassagyarmati járás,
  • március 10. (péntek)                   Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virág- és dísznövényüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágkereskedőket, ajándéküzleteket ellenőrzik 2023. március 1. és 8. között. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 10. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • a nőnaphoz kapcsolódóan a virág- és ajándéküzletekben,
  • a ruházati-, fehérnemű- és cipőkereskedőknél.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 6. és 10. között a virág-, ajándék- és édességboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.03.06. Dunaföldvár
  • 2023.03.07. Bonyhád
  • 2023.03.08. Dombóvár
  • 2023.03.09. Tamási
  • 2023.03.10. Szekszárd

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 3. és 8. között a csokoládé-, virág-, ékszer-, illetve ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 6. és 8. között a virág- és ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik a megyében. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és március 10. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm