Nagy dobásra készülnek a magyar cégek

2017. december 13. 12:30

Innovatív magyar techonlógiai vállalkozásoknak a piacra lépést, nagyvállalatok számára pedig a technológiai fejlődést kívánja segíteni egy új kezdeményezés, melyet a Technopolis Innovation Center indított el Magyarországon több partnerével. A program neve ScaleZone, a turizmus és az egészségügy területéről várják mától a jelentkezőket honlapjukon keresztül.

A program nagyvállalatai partnerei a KPMG, az K&H Bank és a T-Systems lesznek, de együttműködnek majd az Egyesült Államok budapesti nagykövetségével is.

A ScaleZone-ba belépő vállalatok egy féléves programban vesznek majd részt, melyet a Technopolis szervez. Első körben a turizmus és az egészségügy területéről várják hazai vállalatok jelentkezését, területenként legfeljebb 15 céggel fognak együttdolgozni. Az egészségügyi program három témára bomlik majd. 

Az első a hordható egészségügyi eszközökre koncentrál, a második a mesterséges intelligenciára, a harmadik pedig az egészségügyi képalkotó rendszerekre. A programra mától lehet jelentkezni a ScaleZone honlapján. A Technopolis tulajdoni részt nem szerez a belépő vállalatokban, hanem szolgáltatásaik, termékeik értékesítésekor realizál hasznot.

A nagyon gyorsan fejlődő vállalatokat veszi célba a program

- mondta el az IBM hazai üzletfejlesztési igazgatója, aki hozzátette, hogy az amerikai nagyvállalat az innováció területén szerzett tapasztalataival segíti a cégeket.

A hat hónapos időszak alatt előbb az iparágukra jellemző üzleti kitekintéssel, az üzleti és ügyfélproblémák azonostásával, technológiai támogatással, végül pedig tesztprojektekkel adnak lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő cégek nagyvállalati környezetben próbálhassák ki terméküket, szolgáltatásukat. Ezen időszak lezártával pedig a piacra lépésben is segítséget kíván majd nyújtani a cég.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Másik együttműködő nagyvállalat a KPMG, mely egy létező programjába, a Digitális Faluba fogja beemelni az új együttműködést. Ennek a létező programnak a keretein belül a tanácsadói és könyvvizsgálói tevékenységéből származó, jellemzően nagyvállalati ügyfeleit hozza össze kisebb, innovatív vállalatokkal. Emellett részt fognak venni a ScaleZone-os cégek mentorálásában is.

A K&H Bank képviselője is kiemelte, hogy mentorálással, marketing tanácsokkal is részt kívánnak venni a programban, továbbá hozzátette, hogy a bank a nagyvállalati kapcsolati hálóján és a világ jelentős részére kiterjedő fióktelepi hálózatán keresztül is segíteni fogja a ScaleZone résztvevőit.

A T-Systems a Magyar Telekom leányvállalataként 220 ezer magyar céget ér el, így a termékek, szolgáltatások tesztelését, valamint a hazai és nemzetközi piacra lépést is segíteni fogja. Emellett innovációs laborjuk, a Kitchen Budapest bevonásával is segíteni tudják majd a programban résztvevő cégeket.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem