Nagy dobásra készülnek a magyar cégek

2017. december 13. 12:30

Innovatív magyar techonlógiai vállalkozásoknak a piacra lépést, nagyvállalatok számára pedig a technológiai fejlődést kívánja segíteni egy új kezdeményezés, melyet a Technopolis Innovation Center indított el Magyarországon több partnerével. A program neve ScaleZone, a turizmus és az egészségügy területéről várják mától a jelentkezőket honlapjukon keresztül.

A program nagyvállalatai partnerei a KPMG, az K&H Bank és a T-Systems lesznek, de együttműködnek majd az Egyesült Államok budapesti nagykövetségével is.

A ScaleZone-ba belépő vállalatok egy féléves programban vesznek majd részt, melyet a Technopolis szervez. Első körben a turizmus és az egészségügy területéről várják hazai vállalatok jelentkezését, területenként legfeljebb 15 céggel fognak együttdolgozni. Az egészségügyi program három témára bomlik majd. 

Az első a hordható egészségügyi eszközökre koncentrál, a második a mesterséges intelligenciára, a harmadik pedig az egészségügyi képalkotó rendszerekre. A programra mától lehet jelentkezni a ScaleZone honlapján. A Technopolis tulajdoni részt nem szerez a belépő vállalatokban, hanem szolgáltatásaik, termékeik értékesítésekor realizál hasznot.

A nagyon gyorsan fejlődő vállalatokat veszi célba a program

- mondta el az IBM hazai üzletfejlesztési igazgatója, aki hozzátette, hogy az amerikai nagyvállalat az innováció területén szerzett tapasztalataival segíti a cégeket.

A hat hónapos időszak alatt előbb az iparágukra jellemző üzleti kitekintéssel, az üzleti és ügyfélproblémák azonostásával, technológiai támogatással, végül pedig tesztprojektekkel adnak lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő cégek nagyvállalati környezetben próbálhassák ki terméküket, szolgáltatásukat. Ezen időszak lezártával pedig a piacra lépésben is segítséget kíván majd nyújtani a cég.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Másik együttműködő nagyvállalat a KPMG, mely egy létező programjába, a Digitális Faluba fogja beemelni az új együttműködést. Ennek a létező programnak a keretein belül a tanácsadói és könyvvizsgálói tevékenységéből származó, jellemzően nagyvállalati ügyfeleit hozza össze kisebb, innovatív vállalatokkal. Emellett részt fognak venni a ScaleZone-os cégek mentorálásában is.

A K&H Bank képviselője is kiemelte, hogy mentorálással, marketing tanácsokkal is részt kívánnak venni a programban, továbbá hozzátette, hogy a bank a nagyvállalati kapcsolati hálóján és a világ jelentős részére kiterjedő fióktelepi hálózatán keresztül is segíteni fogja a ScaleZone résztvevőit.

A T-Systems a Magyar Telekom leányvállalataként 220 ezer magyar céget ér el, így a termékek, szolgáltatások tesztelését, valamint a hazai és nemzetközi piacra lépést is segíteni fogja. Emellett innovációs laborjuk, a Kitchen Budapest bevonásával is segíteni tudják majd a programban résztvevő cégeket.

NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm