Nagy dobásra készülnek a magyar cégek

2017. december 13. 12:30

Innovatív magyar techonlógiai vállalkozásoknak a piacra lépést, nagyvállalatok számára pedig a technológiai fejlődést kívánja segíteni egy új kezdeményezés, melyet a Technopolis Innovation Center indított el Magyarországon több partnerével. A program neve ScaleZone, a turizmus és az egészségügy területéről várják mától a jelentkezőket honlapjukon keresztül.

A program nagyvállalatai partnerei a KPMG, az K&H Bank és a T-Systems lesznek, de együttműködnek majd az Egyesült Államok budapesti nagykövetségével is.

A ScaleZone-ba belépő vállalatok egy féléves programban vesznek majd részt, melyet a Technopolis szervez. Első körben a turizmus és az egészségügy területéről várják hazai vállalatok jelentkezését, területenként legfeljebb 15 céggel fognak együttdolgozni. Az egészségügyi program három témára bomlik majd. 

Az első a hordható egészségügyi eszközökre koncentrál, a második a mesterséges intelligenciára, a harmadik pedig az egészségügyi képalkotó rendszerekre. A programra mától lehet jelentkezni a ScaleZone honlapján. A Technopolis tulajdoni részt nem szerez a belépő vállalatokban, hanem szolgáltatásaik, termékeik értékesítésekor realizál hasznot.

A nagyon gyorsan fejlődő vállalatokat veszi célba a program

- mondta el az IBM hazai üzletfejlesztési igazgatója, aki hozzátette, hogy az amerikai nagyvállalat az innováció területén szerzett tapasztalataival segíti a cégeket.

A hat hónapos időszak alatt előbb az iparágukra jellemző üzleti kitekintéssel, az üzleti és ügyfélproblémák azonostásával, technológiai támogatással, végül pedig tesztprojektekkel adnak lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő cégek nagyvállalati környezetben próbálhassák ki terméküket, szolgáltatásukat. Ezen időszak lezártával pedig a piacra lépésben is segítséget kíván majd nyújtani a cég.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Másik együttműködő nagyvállalat a KPMG, mely egy létező programjába, a Digitális Faluba fogja beemelni az új együttműködést. Ennek a létező programnak a keretein belül a tanácsadói és könyvvizsgálói tevékenységéből származó, jellemzően nagyvállalati ügyfeleit hozza össze kisebb, innovatív vállalatokkal. Emellett részt fognak venni a ScaleZone-os cégek mentorálásában is.

A K&H Bank képviselője is kiemelte, hogy mentorálással, marketing tanácsokkal is részt kívánnak venni a programban, továbbá hozzátette, hogy a bank a nagyvállalati kapcsolati hálóján és a világ jelentős részére kiterjedő fióktelepi hálózatán keresztül is segíteni fogja a ScaleZone résztvevőit.

A T-Systems a Magyar Telekom leányvállalataként 220 ezer magyar céget ér el, így a termékek, szolgáltatások tesztelését, valamint a hazai és nemzetközi piacra lépést is segíteni fogja. Emellett innovációs laborjuk, a Kitchen Budapest bevonásával is segíteni tudják majd a programban résztvevő cégeket.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem