A Traubi fenyegeti az üzletláncokat: a botrány folytatódik

Pénzcentrum
2010. július 23. 08:47

Közel húsz évnyi jogvita után újabb fordulatot vett a közkedvelt Traubisoda üdítő ügye -írja a Népszava.

Mint ismeretes, két gyártó - a debreceni Ráthonyi Kft, illetve a Salamon Berkowitz nevével fémjelzett Trau-Üdi Zrt. is - magáénak vallotta a közkedvelt szénsavas szőlőlé jogait.

Berkowitz és cége ellen rendőrségi nyomozás is indult "bitorlás" miatt. Eközben - a hivatalos dokumentumok szerint -, a Traubisoda receptúrája, és minden más joga 1971 óta a balatoni cégé, melyet a gyárral együtt, jogutódként Berkowitz 1993-ban megvásárolt. Berkowitzék a vételt követően a Magyar Szabadalmi Hivatalnál kérték a Traubisoda védjegy átruházását a jogutód tulajdonosra, de hiába. Végül 15 évvel később a Pesti Központi Kerületi Bíróság kötelezte a hivatalt a védjegy átruházására.

A cég most levélben hívta fel a nagy kereskedelmi láncok figyelmét, hogy az általuk forgalmazott és reklámozott "nem igazi Traubi" értékesítésével számos jogszabályt sértenek. A Traubi-saga tehát valószínűleg a bíróságon folytatódik.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25