36 °C Budapest

Márciustól vége a böngészőterrornak

2010. február 21. 08:02

A Microsoft és az Európai Versenybizottság megállapodása értelmében márciustól a Windows felhasználói választhatnak, milyen browsert szeretnének a gépükön látni, nem lesz alapértelmezett az Internet Explorer.

Az ehhez szükséges frissítőfájlokat már tesztelik a Windows brit, francia és belga verzióin. A szoftverválasztás lehetősége automatikus lesz a Windows XP, Vista és Windows 7 felhasználói számára. A Windows-zal automatikusan települő Explorer helyett a felhasználók mostantól választhatják a Firefoxot, az Operát, a Safarit vagy a Google Chrome-ot is.

Felmérések szerint a világ internetezőinek fele használ Interner Explorert. Milliók, akik eddig soha nem gondolkodtak el arról, milyen szoftvert is használnak a gépükön, most kénytelenek lesznek választani. Ez pedig remek lehetőségnek tűnik a Microsoft riválisai számára. A Firefoxot jegyző Mozilla Alapítvány elnöke, Mitchell Baker máris fontos mérföldkőnek nevezte az eseményt abból a szempontból, hogy az emberek átvegyék az irányítást a saját életük fölött.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00