Bedőlhetnek a magyar tévécsatornák

Pénzcentrum
2009. április 29. 08:47

Pangás követheti az elmúlt évek pezsgését a hazai televíziós piacon. 2004 óta csaknem a duplájára, nyolcvan fölé nőtt a magyar nyelvű adók száma, a következő években akár jelentős csatornakihalás is bekövetkezhet.

Szorongatja a válság a csatornák üzemeltetőit. A gyenge forint, a drágább finanszírozás, a tévénézők kiújult spórolási hajlama jelentős mértékben fokozta a műsorterjesztőkre, például a kábelcégekre nehezedő költségnyomást, ez előbb-utóbb a műsorszolgáltatókra is kihat.

Különösen a kisebb, tőkével gyengén ellátott, egycsatornás tévétársaságok kerülhetnek nehéz helyzetbe. Őket ugyanis könnyebben szedik ki a kínálatukból a műsorterjesztők, és a gazdasági környezet romlását is jobban megérzik.

A mai szabályozási környezet sem segíti a piaci szereplőket. A cégek átláthatatlannak tartják az előírások, kvóták és szabályok rendszerét, és rendkívül magasnak érzik a műsor-szolgáltatási díjat is. Hogy az elégedetlenség milyen méreteket öltött, jelzi, hogy újabb csatorna közölte: törölteti magát az ORTT nyilvántartásából.

A műsorterjesztők kínálatából történő kiesés azonban a műsordíjak elmaradásán keresztül igen komoly érvágást jelenthet a "műsorosok" többsége számára. A tematikus csatornák nagy része ugyanis a műsordíjbevételből él, a reklámból befolyó összeg csak kiegészítő jellegű.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanakkor kérdés, hogy mit szólnak ehhez a nézők, akik a válság miatt egyre több idő töltenek a képernyő előtt.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem