Vállalkozók és szakértők közösen gondolkodtak a jövő lehetőségeiről a Budapest Bank szervezésében lezajlott találkozón

Pénzcentrum
2007. december 19. 12:05

Nagy sikerű vállalati találkozón vehettek részt december 18-án a Budapest Bank (GE Money Bank) ügyfelei és meghívott vendégei Budapesten, a Millenáris Teátrumban. A bank által szervezett eseményen elsősorban a kis- és középvállalati szektorban működő vállalkozások vezetői, munkatársai kaptak részletes tájékoztatást a gazdasági kilátásokról és a vállalatok mindennapjait érintő pénzügyi megoldásokról.

Egy bank akkor szolgálja leginkább ügyfeleit, ha nem csak szolgáltató, hanem együttműködő partner, aki tanácsaival, tudásával is segíti ügyfeleit céljaik elérésében. A Budapest Bank, mint a kis- és középvállalati szektor egyik legfontosabb finanszírozási szereplője, feladatának tekinti, hogy rendszeresen megossza a rendelkezésére álló és az eredményes piaci munkát segítő információit ügyfeleivel. Ezért a bank évek óta tart előadássorozatot vállalati ügyfelei számára szerte az országban, ahol a vállalkozók hallhatnak az őket leginkább foglalkoztató aktuális témákról, a legújabb fejlesztési lehetőségekről, pályázati tudnivalókról, finanszírozási megoldásokról. 2007 novemberében és decemberében tizenkét nagyvárosban szervezett előadásokat a Budapest Bank a kkv-k részére.

A rendezvénysorozat utolsó állomásán, Budapesten a találkozó közel hétszáz résztvevője előadásokat hallgatott meg a makrogazdaságról, a kis- és középvállalatok lehetőségeiről, valamint a vállalati flottakezelésről.

Csürke József, a Budapest Bank vállalati árazási és hitelezési vezetője előadásában arra hívta fel a vállalatvezetők figyelmét, hogy az Európai Unió pályázati programjai és a lassan meginduló gazdasági növekedés új lehetőségeket teremthetnek a kkv-szektor szereplőinek. A bankok közötti verseny és a fogyasztóvédelem erősödésével bővülő szolgáltatási palettára, csökkenő árakra és az egyedi igények fokozottabb figyelembe vételére számíthatnak az ügyfelek. Arra a kérdésre válaszolva, miként teremthetők meg a szektor biztonságos növekedésének feltételei, Csürke József rámutatott, ehhez őszinte párbeszéd és partneri viszony szükséges. A Budapest Bank 15 évet meghaladó kkv-tapasztalata, széles és megbízható ügyfélköre, valamint diverzifikált portfóliója felelősségteljes hitelezéssel, naprakész tudással és az ügyfelek visszajelzései alapján kialakított termékekkel, javuló színvonalú szolgáltatásokkal párosul. "A kis- és középvállalatok bankjaként továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a kkv-kör lehetőségeinek kutatására és az eredmények gyakorlatba ültetésére, valamint a felhasználóbarát elektronikus rendszerek kiépítésére" - zárta előadását Csürke József.

"A makrogazdasági környezet bizonytalanságokat rejt, amelyek alapvetően befolyásolhatják a kkv-szektor lehetőségeit is" - hangsúlyozta a bank által felkért Magi István közgazdász, az iparági és piaci előrejelzések készítésével foglalkozó 7Sigma Kft. vezetője. "A 2006-ban elindult kiigazítás eredményei idén már látszanak, de kérdés, hogy a következő esztendőkben lesz-e a jelenleginél nagyobb gazdasági növekedés, miként alakul az államháztartási hiány és az infláció. 2008-ban valószínűleg a mainál némileg nagyobb növekedésre számíthatunk, de nem kizárható, hogy az elkövetkező éveket a mérsékelt, évi négy százalék alatti GDP-bővülés jellemzi majd. A kedvező makrogazdasági helyzet lényegi feltétele az államháztartási hiány és az infláció további, a konvergenciaprogram szerinti mérséklődése. Mindkettő terén számos bizonytalansági tényezővel szembesülnek a szakértők és a forint árfolyamának gyengülésére is számítani kell, ha elmaradnak a további egyensúlyjavító intézkedések."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gyakorlati megoldások jó példáját mutatta be Malkócs Tamás, a Budapest Flotta értékesítési vezetője. A munkához elengedhetetlen gépjárművek megvásárlása, fenntartása jelentős költségeket és erőforrásokat emészthet fel a vállalkozások életében. A Budapest Flotta olyan szolgáltatáscsomaggal áll ügyfelei rendelkezésére, amelyben együtt találhatók meg az optimális műszaki és pénzügyi megoldások.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem