7 °C Budapest

Vállalkozók és szakértők közösen gondolkodtak a jövő lehetőségeiről a Budapest Bank szervezésében lezajlott találkozón

Pénzcentrum
2007. december 19. 12:05

Nagy sikerű vállalati találkozón vehettek részt december 18-án a Budapest Bank (GE Money Bank) ügyfelei és meghívott vendégei Budapesten, a Millenáris Teátrumban. A bank által szervezett eseményen elsősorban a kis- és középvállalati szektorban működő vállalkozások vezetői, munkatársai kaptak részletes tájékoztatást a gazdasági kilátásokról és a vállalatok mindennapjait érintő pénzügyi megoldásokról.

Egy bank akkor szolgálja leginkább ügyfeleit, ha nem csak szolgáltató, hanem együttműködő partner, aki tanácsaival, tudásával is segíti ügyfeleit céljaik elérésében. A Budapest Bank, mint a kis- és középvállalati szektor egyik legfontosabb finanszírozási szereplője, feladatának tekinti, hogy rendszeresen megossza a rendelkezésére álló és az eredményes piaci munkát segítő információit ügyfeleivel. Ezért a bank évek óta tart előadássorozatot vállalati ügyfelei számára szerte az országban, ahol a vállalkozók hallhatnak az őket leginkább foglalkoztató aktuális témákról, a legújabb fejlesztési lehetőségekről, pályázati tudnivalókról, finanszírozási megoldásokról. 2007 novemberében és decemberében tizenkét nagyvárosban szervezett előadásokat a Budapest Bank a kkv-k részére.

A rendezvénysorozat utolsó állomásán, Budapesten a találkozó közel hétszáz résztvevője előadásokat hallgatott meg a makrogazdaságról, a kis- és középvállalatok lehetőségeiről, valamint a vállalati flottakezelésről.

Csürke József, a Budapest Bank vállalati árazási és hitelezési vezetője előadásában arra hívta fel a vállalatvezetők figyelmét, hogy az Európai Unió pályázati programjai és a lassan meginduló gazdasági növekedés új lehetőségeket teremthetnek a kkv-szektor szereplőinek. A bankok közötti verseny és a fogyasztóvédelem erősödésével bővülő szolgáltatási palettára, csökkenő árakra és az egyedi igények fokozottabb figyelembe vételére számíthatnak az ügyfelek. Arra a kérdésre válaszolva, miként teremthetők meg a szektor biztonságos növekedésének feltételei, Csürke József rámutatott, ehhez őszinte párbeszéd és partneri viszony szükséges. A Budapest Bank 15 évet meghaladó kkv-tapasztalata, széles és megbízható ügyfélköre, valamint diverzifikált portfóliója felelősségteljes hitelezéssel, naprakész tudással és az ügyfelek visszajelzései alapján kialakított termékekkel, javuló színvonalú szolgáltatásokkal párosul. "A kis- és középvállalatok bankjaként továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a kkv-kör lehetőségeinek kutatására és az eredmények gyakorlatba ültetésére, valamint a felhasználóbarát elektronikus rendszerek kiépítésére" - zárta előadását Csürke József.

"A makrogazdasági környezet bizonytalanságokat rejt, amelyek alapvetően befolyásolhatják a kkv-szektor lehetőségeit is" - hangsúlyozta a bank által felkért Magi István közgazdász, az iparági és piaci előrejelzések készítésével foglalkozó 7Sigma Kft. vezetője. "A 2006-ban elindult kiigazítás eredményei idén már látszanak, de kérdés, hogy a következő esztendőkben lesz-e a jelenleginél nagyobb gazdasági növekedés, miként alakul az államháztartási hiány és az infláció. 2008-ban valószínűleg a mainál némileg nagyobb növekedésre számíthatunk, de nem kizárható, hogy az elkövetkező éveket a mérsékelt, évi négy százalék alatti GDP-bővülés jellemzi majd. A kedvező makrogazdasági helyzet lényegi feltétele az államháztartási hiány és az infláció további, a konvergenciaprogram szerinti mérséklődése. Mindkettő terén számos bizonytalansági tényezővel szembesülnek a szakértők és a forint árfolyamának gyengülésére is számítani kell, ha elmaradnak a további egyensúlyjavító intézkedések."

A gyakorlati megoldások jó példáját mutatta be Malkócs Tamás, a Budapest Flotta értékesítési vezetője. A munkához elengedhetetlen gépjárművek megvásárlása, fenntartása jelentős költségeket és erőforrásokat emészthet fel a vállalkozások életében. A Budapest Flotta olyan szolgáltatáscsomaggal áll ügyfelei rendelkezésére, amelyben együtt találhatók meg az optimális műszaki és pénzügyi megoldások.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?