1 °C Budapest

Csökkenőben a Pannon bevétele

Pénzcentrum
2007. július 24. 10:52

Publikálta 2007 második negyedévi gyorsjelentését a Pannon: a társaság a piaci körülményekhez képest jó pénzügyi eredményeket mutatott fel, ügyfeleinek száma az időszak során 47,000-rel nőtt 2007 első negyedévéhez képest. A piaci környezet mindeközben továbbra is igen kemény volt, mint ismeretes május közepén a magyar mobilpiaci penetráció 100% fölé emelkedett.

2007.05.25 11:37
Bűvös határt lépett át Magyarország! - Több a mobil, mint az ember...

"Ebben a negyedévben is tovább emelkedett a mobilpiaci penetráció, vagyis az eleve roppant éles verseny minden nap egyre élesebb" - mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója a társaság második negyedéves eredményét kommentálva.


Míg a teljes bevétel 2.5 százalékkal alacsonyabb volt a tavalyi év azonos negyedévében elértnél, 2007 első negyedévéhez képest 1.5 százalékkal emelkedett. Mindezzel párhuzamosan az EBITDA 4%-ot esett év/év alapon, ám a hatékonyság még így is némileg az átlag felett volt a negyedévben.

Az ügyfelek száma 2006 azonos negyedévéhez képest 250,000-rel emelkedett, ezen belül a számlás előfizetések száma 153,000-rel nőt. Ez azt jelenti, hogy a Pannon ügyfélbázisán belül tovább, 1.9 százalékponttal emelkedett a számlás előfizetők aránya. Az így 39 százalékos számlás előfizetői aránnyal e tekintetben továbbra is a Pannon vezet a mobilszolgáltatók között.

A beruházásokra fordított összeg meghaladta a közvetlenül megelőző negyedévét, mivel a 3G/HSDPA hálózat fejlesztése a korábbiaknál is intenzívebben folyt. A gyakorlatilag 100 százalékos mobil szélessávú lefedettséghez a negyedév végére még gyorsabb adatátvitelt biztosító 3G/HSDPA lefedettség járul.

Az ARPU, az egy ügyfélre jutó átlagos negyedévi bevétel az első negyedévben tapasztalt nagymértékű visszaesés után nem tudott visszakapaszkodni, mely elsősorban a mobilpiacon tpasztalható hatalmas verseny következtében csökkenő díjaknak köszönhető.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52