0 °C Budapest

Csökkenőben a Pannon bevétele

Pénzcentrum
2007. július 24. 10:52

Publikálta 2007 második negyedévi gyorsjelentését a Pannon: a társaság a piaci körülményekhez képest jó pénzügyi eredményeket mutatott fel, ügyfeleinek száma az időszak során 47,000-rel nőtt 2007 első negyedévéhez képest. A piaci környezet mindeközben továbbra is igen kemény volt, mint ismeretes május közepén a magyar mobilpiaci penetráció 100% fölé emelkedett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2007.05.25 11:37
Bűvös határt lépett át Magyarország! - Több a mobil, mint az ember...

"Ebben a negyedévben is tovább emelkedett a mobilpiaci penetráció, vagyis az eleve roppant éles verseny minden nap egyre élesebb" - mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója a társaság második negyedéves eredményét kommentálva.


Míg a teljes bevétel 2.5 százalékkal alacsonyabb volt a tavalyi év azonos negyedévében elértnél, 2007 első negyedévéhez képest 1.5 százalékkal emelkedett. Mindezzel párhuzamosan az EBITDA 4%-ot esett év/év alapon, ám a hatékonyság még így is némileg az átlag felett volt a negyedévben.

Az ügyfelek száma 2006 azonos negyedévéhez képest 250,000-rel emelkedett, ezen belül a számlás előfizetések száma 153,000-rel nőt. Ez azt jelenti, hogy a Pannon ügyfélbázisán belül tovább, 1.9 százalékponttal emelkedett a számlás előfizetők aránya. Az így 39 százalékos számlás előfizetői aránnyal e tekintetben továbbra is a Pannon vezet a mobilszolgáltatók között.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A beruházásokra fordított összeg meghaladta a közvetlenül megelőző negyedévét, mivel a 3G/HSDPA hálózat fejlesztése a korábbiaknál is intenzívebben folyt. A gyakorlatilag 100 százalékos mobil szélessávú lefedettséghez a negyedév végére még gyorsabb adatátvitelt biztosító 3G/HSDPA lefedettség járul.

Az ARPU, az egy ügyfélre jutó átlagos negyedévi bevétel az első negyedévben tapasztalt nagymértékű visszaesés után nem tudott visszakapaszkodni, mely elsősorban a mobilpiacon tpasztalható hatalmas verseny következtében csökkenő díjaknak köszönhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06