2021. február 25. csütörtök Géza

Rendkívüli bejelentés: újabb helyeken kell ingyen biztosítani a parkolást

  • MTI
  • 2020. november 21. szombat 20:00

A parkolóházak hétfőtől éjszaka ingyenesen használhatók kell, hogy legyenek - erről szóló kormányrendeletet írt alá a miniszterelnök. 

Egy november 23-án hatályba lépő új kormányrendelet alapján a kereskedelmi célú P+R, parkolóházak, parkológarázsok, felszíni parkolók ingyen vehetők igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. Ezt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke jelentette be a veszélyhelyzetre hivatkozva. 

Mint mondta, Orbán Viktor már alá is írta a rendeletet. Havasi arról is tájékoztatott: a miniszterelnök kezdeményezése alapján született egy másik kormányhatározat is, eszerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói is bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között. 

A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot - közölte a sajtófőnök.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Lakásfelújítási támogatás: 10 gyakori élethelyzet, amikor bukhatod a milliókat
Nem mindig egyértelmű az elvárt Tb-jogviszony megléte.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked