2020. június 7. vasárnap Róbert

Erre számíthat nyáron a turisztikai szektor: még mindig nem tudnak fellélegezni


A turizmus sérülékeny gazdasági ág volt mindig is, viszont eddig képes volt a gyors regenerálódásra. A koronavírus járvány viszont sosem látott kihívások elé állította a hazai szektort is. Amikor a világjárvány kezdett "eldurvulni" - nagyjából egy hónapja - akkor a külföldön tartózkodó utasok hazahozatala vált elsődlegessé. Ezt követően a közeli dátumú, még érvényes, de már nem teljesíthető foglalások rendezése következett. A "közvetlen vészelhárítás" lassan a végéhez ér, így most a nyári utak lemondásaival, átfoglalásaival foglalkoznak elsősorban.

"Elsődlegesen a költségeinket igyekszünk minél inkább csökkenteni, racionalizálni. Ezzel óvjuk cégünk tartalék tőkéjét, hogy ha ez az időszak véget ér, akkor megújult erővel térhessünk vissza a piacra" - mondta el Kónya Ádám, az Euro Travel International Andrássy úti irodájának vezetője a Magyar Hírlapnak. A cég arra számít, hogy az utazni, pihenni, kikapcsolódni vágyóknak erre idén is lesz lehetőségük.

El kell fogadnunk az aktuális állapotokat és ezek szerint kell kialakítanunk az életünket, illetve meghozni a szakmai-egzisztenciális döntéseinket. Igyekszem optimistán, de azért a realitásokat is figyelembe véve a jövőbe tekinteni. Úgy gondolom, a turizmus mindig is az egyik legsérülékenyebb gazdasági ágazat volt, és az is marad, de eddigi tapasztalataim azt mondatják velem, hogy ezúttal is képes lesz a gyors regenerálódásra. Azt az elképesztő szakmai tudást, jártasságot és személyi-anyagi hátteret, amely az ágazat szakmai tőkéjét - s egyben százezrek megélhetését - jelenti Magyarországon, nem szabad veszni hagyni

- mondta el Kónya Ádám, és arról is beszámolt, hogy az ő irodájuk sem tudott minden munkatársat megtartani, de a tőke megóvása érdekében meg kellett hozni súlyos döntéseket. Azt is hozzátette: megtartotték a csapatuk "magját", s mindenkit visszavárnak, ha vége a válságnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk