2018. szeptember 24. hétfő Gellért, Mercédesz

Ebben a 10 városban él a legtöbb szupergazdag család


A város lakóinak magánvagyonát vették alapul a New World Wealth piackutató felmérésében, ahol arra keresték a választ melyek a leggazdagabb városok a világon. Mutatjuk a TOP 10-es listát.

A New World Wealth piackutató elemzésearra kereste a választ, melyek a leggazdagabb városok a világon. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, nem a GDP-t, hanem a városokban élők magánvagyonát, vagyis vagyontárgyaikat, készpénzüket, részvényeiket és üzleti érdekeltségüket vették alapul. Ez alapján pedig így néz ki a világ leggazdagabb városainak listája.

10. Szingapúr: lakosai 1 billió dollár értékű vagyont halmoztak fel.

9. Sydney: a városban élők összesen itt is 1 billió dollár értékű vagyonnal rendelkeznek.

8. Hongkong: lakosai összesen 1,3 billió dollárnyi vagyonnal rendelkeznek

7. Los Angeles: a városban élők összesen 1,4 billió doollárnyi vagyonnal bírnak

6. Sanghaj: kétbilliárd dollárnyi magánvagyonnal rendelkeznek a városban élők

5. Peking: az összvagyon értéke 2,2 billió dollár

4. Szilícium-völgy: az ott élők összvagyona 2,3 billió dollár

3. Tokió: az összavgyon értéke 2,5 billió dollár

2. London: a lakosok vagyonának értéke 2,7 billió dollár

1. New York: a magánvagyon összértéke 3 billió dollár.

Vagyis a leggazdagabbak közé csak egy európai ország fért be. Ugyanakkor érdemes szem eleőtt tartani, és erre az elemzést készítők is felhívták a figyelmet, hogy ez nem azt jelenti, hogy ezekben a városokban mindenki anyagi biztonságban él, sőt. Hatalmas anyagi különbségek vannak a városok lakói közt, hívja fel a figyelmet az Independent, amely kiemeli, hogy az Euromonitor International kutatásai alapján New Yorkban és Los Angelesben kiemelkedően aránytalanul oszlanak el a jövedelmek, a leggazdagabb háztartásokhoz érkezik a legtöbb pénz.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 51 798 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,27%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (51 856 Ft/hó; THM 8,10%); illetve a Budapest Bank (52 219 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk