Budapest, 2023. január 21.Szánkózók a behavazott Normafánál 2023. január 21-én.MTI/Koszticsák Szilárd

Berúgja az ajtót a tél, komoly havazás érkezik a hétvégén: Budapest sem ússza meg, itt a térképes előrejelzés

2023. november 23. 12:06

Hamarosan beköszönt a tél, hóesés és hózápor várható hétvégén az ország több pontján is. Vasárnap már a fővárosban is lehet hószállingózás, hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat már intenzívebb havazást jósol Budapestre.

Csütörtök este észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és hajnalban az északi vidékeken helyenként már kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Közben a kevésbé szeles délnyugati, déli országrészben párássá válik a levegő, köd képződik. Az ország északkeleti felén erős, nagyobb eséllyel a Kisalföldön és a hegyekben időnként viharos lökések kísérhetik a délnyugati, nyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, a kevésbé szeles részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Hajnalra a feltámadó szél hatására északon, északnyugaton enyhül az idő - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Péntek délelőtt a többé-kevésbé összefüggő frontális felhőzet mellett több helyen kevés napsütésre is van esély. Elszórtan várható eső, zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A nyugatias szél élénk, a nap első felében több helyen erős, a Kisalföldön és a hegyekben időnként viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. 

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként fordulhat elő záporos jellegű csapadék (zápor, havas eső zápor, egyre inkább hózápor). Hajnalban az északkeleti szélvédett körzetekben ködfoltok képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél sok helyütt megerősödik. A minimum-hőmérséklet -6, +2, a maximum 2 és 7 fok között alakul. 

Vasárnap jobbára közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég.

Helyenként hózápor, gyenge havazás előfordulhat, elsősorban délnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A térkép szerint Budapesten is lehet hózápor:

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Elszórtan kialakulhat hózápor, gyenge havazás, délnyugaton vegyes halmazállapot is lehet. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, majd délire fordul a légáramlás. Hajnalban többnyire -6, -1, a szélvédett fagyzugos vidékeken -10, -7 fokot is mérhetnek. Kora délután 0, +5 fok valószínű. A térképes előrejelzés szerint Budapesten is nagyobb havazásra lehet számítani:

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem