27 °C Budapest
Teljesen megváltozik a közlekedés: itt a mai BKV-menetrend

Teljesen megváltozik a közlekedés: itt a mai BKV-menetrend

2017. november 1. 09:00

A BKK idén is rendkívüli, sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti mindenszentekkor és a halottak napján a temetők gyorsabb és kényelmesebb megközelítését.

November 1-jén megnövekedett forgalom várható a fővárosi temetők környékén. A sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok a szokásosnál sűrűbben indulnak. Emellett rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban, hogy a temetők gyorsabban és kényelmesebben elérhetők legyenek.

Tovább tartanak nyitva a temetők!

Hosszabb nyitvatartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők mindenszentek és halottak napja alkalmából: a temetők csütörtökig 7 órától 20 óráig tartanak nyitva. Pénteken visszaáll a szokásos, 7 és 17 óra közötti nyitvatartási rend.

Az Új Köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez a Keleti pályaudvartól 28B jelzéssel indul villamos idén is, míg a Farkasréti temető megközelítését a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Új Köztemetőét a 68B, az Óbudai temetőét a 118B, a Budafoki temetőét pedig a 158B jelzésű rendkívüli buszjárat segíti.

A 118B és a 158B buszjáraton elsőajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utas rendelkezik-e érvényes jeggyel vagy bérlettel. Az utasok igény esetén - 450 forintért - a járművezetőnél is vásárolhatnak vonaljegyet.

November 1-jén (szerdán) a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a fővárosi járatok.

Az Új Köztemető megközelítésére a BKK a Blaha Lujza tér M-től sűrűbben induló 28-as, 37-es, továbbá november 1-jén a rendkívüli járatként a Keleti pályaudvar M és az Új Köztemető között közlekedő 28B villamost, a Kőbánya-Kispest metróállomástól pedig a 68-as, valamint november 1-jén rendkívüli járatként indított, Új Köztemetőig közlekedő 68B autóbuszt ajánlja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezekkel a járatokkal érhetők el a temetők:

 • Farkasréti temető: az 59-es villamossal, továbbá a 8E, a 8B és az 53-as autóbusszal.
 • Óbudai temető: a 118-as, a 118B, a 218-as, a 160-as, a 260-as, és a 260A autóbusszal érhető el.
 • Megyeri temető: a 30-as, a 30A, a 30B, a 122-es, a 147-es és a 230-as autóbusszal érhető el.
 • Rákospalotai temető: a szokásosnál sűrűbben induló 196A autóbuszt, valamint a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedő 130-as járat mellett a 196-os, a 224-es és a 231-as autóbuszt ajánlják.
 • Pesterzsébeti temető: az 52-es villamossal, továbbá a 36-os, a 36B és a 135-ös autóbusszal.
 • Kispesti temető: napközben a szokásosnál sűrűbben induló 42-es villamost, a 93-as, a 93A autóbuszt, továbbá a 194-es és a 194B buszjárat igénybevételét ajánlják.
 • Pestszentlőrinci temető: a 93A, a 182-es, a 184-es, a 198-as és a 217-es autóbusszal.
 • Csepeli temető: a megszokott menetrendjük szerint közlekedő 38-as, a 138-as, a 238-as és a 278-as autóbusszal lehet eljutni melyek a fenti időszakban minden nap a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekednek.
 • Cinkotai temető: 92A buszjárat napközben sűrűbben közlekedik. 
 • Budafoki temető: az 58-as, a 158B és a 250B autóbusszal.
 • Budakeszi temető: a 22A autóbusz a megszokottnál sűrűbben, 5-10 percenként indul. A 222-es autóbusz szintén gyakrabban, napközben 15 percenként közlekedik ugyanezeken a napokon, és ideiglenesen megáll a Budakeszi temető megállóhelyen, a főbejáratától 70 méterre is. 
 • Nagytétényi temető: 33-as, a 113-as, a 113A és a 133E busz megszokott menetrendje szerint közlekedik. A 33-as vonalon a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós buszokkal lehet utazni.
 • Fiumei úti Nemzeti Sírkert: a 24-es, a 28-as, a 28B és a 37-es villamossal.
 • Kispesti öreg temető: a 99-es és 151-es buszjáratot ajánlják, melyek a megszokott menetrendje szerint közlekedik.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?