812 milliárdot bukott a Renault 2009-ben!

2010. február 11. 12:32

Meglehetősen rosszul muzsikált a Renault a 2009-es évben: mintegy 3 milliárd eurós (812 milliárd forint) veszteséget könyvelhetett el, ezen belül 1,6 milliárdot különféle részvénybefektetésein.

A Renault eredményeinek közzétételére egy nappal francia riválisának, a PSA Peugeot Citroen - történelmének eddigi legnagyobb - 1,16 milliárd eurós nettó veszteségének bejelentése után került sor. Mindkét cég hozzátette azonban, hogy az év második felében jelentős javulást észleltek az eladások terén - írja a Financial Times.

Persze a kilátásokat illetően egyikük sem nevezhető optimistának: 2010-re további 10 százalékos keresletcsökkenést prognosztizálnak az európai autópiacon.

A Renault 3,068 milliárd eurós vesztesége minden korábbi előrejelzést felülmúlt. Ezen belül 1,561 milliárd eurónyi veszteséget társvállalatai - a Nissan, az AB Volvo és a szintén bajban lévő orosz autógyár, az Avtovaz - "termeltek ki" a francia cég számára.

A két francia autógyár jórészt a tavalyi 6 milliárd eurós állami mentőcsomagnak köszönhetően maradt életben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Renault az eredmények keddi közzétételekor azt is elmondta, hogy a krízis utáni időszakban is folytatni akarják a megkezdett értékesítési offenzívát Európában, valamint jövőre piacra akarják dobni a zéró szén-dioxid kibocsátású autójukat, és erősíteni piaci jelenlétüket a feltörekvő piacokon.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22