19 °C Budapest

812 milliárdot bukott a Renault 2009-ben!

2010. február 11. 12:32

Meglehetősen rosszul muzsikált a Renault a 2009-es évben: mintegy 3 milliárd eurós (812 milliárd forint) veszteséget könyvelhetett el, ezen belül 1,6 milliárdot különféle részvénybefektetésein.

A Renault eredményeinek közzétételére egy nappal francia riválisának, a PSA Peugeot Citroen - történelmének eddigi legnagyobb - 1,16 milliárd eurós nettó veszteségének bejelentése után került sor. Mindkét cég hozzátette azonban, hogy az év második felében jelentős javulást észleltek az eladások terén - írja a Financial Times.

Persze a kilátásokat illetően egyikük sem nevezhető optimistának: 2010-re további 10 százalékos keresletcsökkenést prognosztizálnak az európai autópiacon.

A Renault 3,068 milliárd eurós vesztesége minden korábbi előrejelzést felülmúlt. Ezen belül 1,561 milliárd eurónyi veszteséget társvállalatai - a Nissan, az AB Volvo és a szintén bajban lévő orosz autógyár, az Avtovaz - "termeltek ki" a francia cég számára.

A két francia autógyár jórészt a tavalyi 6 milliárd eurós állami mentőcsomagnak köszönhetően maradt életben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Renault az eredmények keddi közzétételekor azt is elmondta, hogy a krízis utáni időszakban is folytatni akarják a megkezdett értékesítési offenzívát Európában, valamint jövőre piacra akarják dobni a zéró szén-dioxid kibocsátású autójukat, és erősíteni piaci jelenlétüket a feltörekvő piacokon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?