31 °C Budapest
Seattle, USA - Jul 24, 2022: The South Lake Union Google Headquarter entrance at sunset.

Kiszivárgott a Google egyik legféltettebb titka: most megnézhetik magukat a netes szakértők

2024. május 31. 13:15

A Google keresőalgoritmusának titkai, melyek több mint 25 éve rejtély az internetezők számára, egy 2500 dokumentumot tartalmazó tárház kiszivárgásával hozzáférhetővé váltak - jelentette a Business Insider. Ez heves reakciókat váltott ki a SEO-szakértők közösségében és tovább mélyítette a bizalmatlanságot a vállalattal szemben.

Az internet egyik legnagyobb rejtélye, a Google weboldalak rangsorolásának működése, évtizedek óta foglalkoztatja az SEO szakértőket. A Google, amely az internetkapu szerepét tölti be, algoritmusainak működését eddig titokban tartotta. Azonban nemrégiben egy 2500 dokumentumot tartalmazó anyag került nyilvánosságra, amely betekintést enged a keresési találatok rangsorolásának titkaiba. A vállalat megerősítette az anyag hitelességét.

Ez az esemény felkavarta a SEO közösséget, hiszen a dokumentumok olyan információkat tartalmaznak, amelyek ellentmondhatnak a Google korábbi állításainak. Lily Ray és Erfan Azimi is kiemelte, hogy ez új fejezetet nyithat a SEO szakértők és a Google közötti viszonyban. Azimi egy YouTube videóban hívta fel a figyelmet arra, hogy a Google lehet, hogy nem volt teljesen őszinte - írja a lap.

A dokumentumokból hiányzik a kontextus és nem világos, hogy mennyire naprakészek az információk. Az elavult vagy hiányos adatok alapján történő következtetésekkel kapcsolatban pedig jobb óvatosnak lenni. A kiszivárgott információk újabb bizalmatlanságot szültek a Google iránt. Sok weboldal-tulajdonos aggódik amiatt, hogy a generatív AI által vezérelt összefoglalókkal a Google elvonhatja tőlük a látogatókat.

A dokumentumokban vannak utalások arra is, hogy hogyan használja fel a Google például a kattintásokat vagy bizonyos oldalak tekintélyét rangsorolási tényezőként. Ez ellentmondhat korábbi állításaiknak. A kiszivárgott dokumentumok ellenére még mindig sok kérdés maradt megválaszolatlanul arról, hogy pontosan hogyan működik a Google keresési algoritmusa. A SEO szakértők továbbra is próbálják megfejteni ezt a rejtélyt anélkül, hogy konkrét segítséget várnának magától a vállalattól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm