View of Lighting on concert stage performance space arts events and entertainment

Veszélyben a VOLT és a Balaton Sound jövője? Veszteséggel zárt a két nagy fesztivál

2022. augusztus 19. 09:13

Az idei nagy fesztiválok közül csak a Sziget Fesztivál zárhatott nyereséggel, a soproni VOLT eredménye "nagy-", a zamárdi BalatonSoundé "kismértékben" elmaradt a várakozásoktól - mondta a Népszavának Kádár Tamás főszervező, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Az idén 28. alkalommal megrendezett Sziget Fesztivál remélt nyeresége ellensúlyozhatja a veszteséget, így céges szinten is pozitiv eredménnyel zárhatják az évet, szemben az elmúlt két év alatt felhalmozódott 2,2 milliárdos veszteséggel - mondta Kádár Tamás.

Az eredmények láttán az amerikai többségi tulajdonosuk, a túlélésüket tőkeemeléssel is segítő Providence Equity Partners úgy döntött, hogy már most hozzálátnak a jövő évi Sziget szervezéséhez, már a 2023-as évi bérleteket értékesítik "super early bird" áron.

A Sziget Zrt. cégvezetője a lapnak megerősítette, hogy az idén 450 ezer fizető látogatót vonzó Sziget napra lebontva idén is 75 ezer, vagyis nagyjából annyi érdeklődőt vonzott, mint 2019-ben, a pandémia előtt. Mintegy 200 ezer ember fordult meg a fesztiválon, a magyarok arányát 40-50%-ra becsülte. Kádár Tamás megjegyezte, hogy az infláció valószínűleg a jövő évi tarifákban is megjelenik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?