Close-up on man holding a cell phone while winning an online bet on a football game. **DESIGN IN SCREEN WAS MADE FROM SCRATCH BY US**

Óriási változás jön a magyarországi sportfogadásoknál: visszatérhet az Unibet, a Bet365

2022. február 17. 10:02

A kormány újra megnyitja a magyar online sportfogadási piacot a magánszolgáltatók előtt. A Miniszterelnökség és az Igazságügyi Minisztérium törvénytervezete 2023. január 1-jétől az európai szerencsejáték-szervezőknek is megengedné, hogy online sportfogadási lehetőséget kínáljanak Magyarországon – írta meg a Hvg360.

A 2013-as nem volt a legjobb év a magánszolgáltatóknál játszó sportfogadók számára. Ekkor állapított meg ugyanis a kormány monopóliumot a távszerencsejátékra, ami innentől kezdve hazánkban kizárólag az állami Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett TippmixPro oldalon folyhatott legálisan.

Több külföldi sportfogadó cégek, mint az Unibet és a Sporting Odds bíróságon támadták meg a magyar szabályokat, az Európai Unió Bírósága pedig már öt évvel ezelőtt nekik adott igazat. A versenykorlátozás álláspontjuk szerint ellentétben áll az uniós elvekkel, amelyek alapszabadságnak tekintik a szolgáltatások, így például az online szerencsejátékok nyújtását is.

A kormány az Európai Unióhoz már be is nyújtotta a törvénytervezetet, amely formailag megfelelhet az uniós elvárásoknak. Azt a törvénytervezethez csatolt magyarázat is elismeri, hogy a szabályozás célja az uniós ítélkezési gyakorlatnak való megfelelés. A jogszabály olyan pénzügyi feltételeket szab a majdani kérelmezők számára, mint a legalább egymilliárd forintos alaptőke. Ezenkívül az adott vállalkozásnak legalább ötéves szerencsejáték-szervezői gyakorlattal kell rendelkeznie, a tulajdonosi körének pedig legalább tíz éve makulátlanul kell működnie, vagyis a jelentkezőt egyetlenegyszer sem marasztalhatták el azért, mert engedély nélkül szervezett szerencsejátékot. A tervezet az Európai Gazdasági Térség tagállamaira szabja a jogszabály hatályát, így a Nagy-Britanniában bejegyzett cégek kieshetnek a versenyből, ha a magyar parlament a mostani formájában fogadja el a javaslatot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem