36 °C Budapest
Close-up on man holding a cell phone while winning an online bet on a football game. **DESIGN IN SCREEN WAS MADE FROM SCRATCH BY US**

Óriási változás jön a magyarországi sportfogadásoknál: visszatérhet az Unibet, a Bet365

2022. február 17. 10:02

A kormány újra megnyitja a magyar online sportfogadási piacot a magánszolgáltatók előtt. A Miniszterelnökség és az Igazságügyi Minisztérium törvénytervezete 2023. január 1-jétől az európai szerencsejáték-szervezőknek is megengedné, hogy online sportfogadási lehetőséget kínáljanak Magyarországon – írta meg a Hvg360.

A 2013-as nem volt a legjobb év a magánszolgáltatóknál játszó sportfogadók számára. Ekkor állapított meg ugyanis a kormány monopóliumot a távszerencsejátékra, ami innentől kezdve hazánkban kizárólag az állami Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett TippmixPro oldalon folyhatott legálisan.

Több külföldi sportfogadó cégek, mint az Unibet és a Sporting Odds bíróságon támadták meg a magyar szabályokat, az Európai Unió Bírósága pedig már öt évvel ezelőtt nekik adott igazat. A versenykorlátozás álláspontjuk szerint ellentétben áll az uniós elvekkel, amelyek alapszabadságnak tekintik a szolgáltatások, így például az online szerencsejátékok nyújtását is.

A kormány az Európai Unióhoz már be is nyújtotta a törvénytervezetet, amely formailag megfelelhet az uniós elvárásoknak. Azt a törvénytervezethez csatolt magyarázat is elismeri, hogy a szabályozás célja az uniós ítélkezési gyakorlatnak való megfelelés. A jogszabály olyan pénzügyi feltételeket szab a majdani kérelmezők számára, mint a legalább egymilliárd forintos alaptőke. Ezenkívül az adott vállalkozásnak legalább ötéves szerencsejáték-szervezői gyakorlattal kell rendelkeznie, a tulajdonosi körének pedig legalább tíz éve makulátlanul kell működnie, vagyis a jelentkezőt egyetlenegyszer sem marasztalhatták el azért, mert engedély nélkül szervezett szerencsejátékot. A tervezet az Európai Gazdasági Térség tagállamaira szabja a jogszabály hatályát, így a Nagy-Britanniában bejegyzett cégek kieshetnek a versenyből, ha a magyar parlament a mostani formájában fogadja el a javaslatot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?