8 °C Budapest
Síelés gyerekekkel: hogyan lehetséges idén Ausztriában? (x)

Síelés gyerekekkel: hogyan lehetséges idén Ausztriában? (x)

PR
2022. január 3. 05:00

December második felére az osztrák tartományok megadták az engedélyt a szálláshelyek megnyitására, így a külföldiek számára is megnyílt a lehetőség a síelésre. De milyen szabályokra készüljön az, aki gyerekkel indulna síelni?

A szülőknek harmadik oltás vagy teszt

Bár Ausztriában a szolgáltatások – mint a szállás és a síliftek – igénybevételéhez a 2G-szabály szerint uniós oltási vagy gyógyultsági igazolást kell felmutatni, az omikron variáns terjedése miatt a beutazás feltételei szigorúbbak lettek. A határon a 2G+ szabály él, itt még két nyugati oltás sem elegendő: 3. oltásra, vagy egy PCR-tesztre is szükség van. A keleti vakcinával oltottak számára külön szabályok biztosítanak megoldást.

12 éves kor a választóvonal

A gyerekek kora alapján más-más szabályokra kell figyelnie a szülőknek. A legegyszerűbb helyzetben a kisgyerekes családok vannak, ugyanis a 12 éves kor alattiak mentesülnek az oltási és tesztkötelezettség alól (Bécset kivéve, ahol 6 éves kortól tesztelni kell). 12-15 éves kor között már nehezebb a helyzet: nekik az ún. Holiday Ninja Pass-ra van szükségük, aminek lényege, hogy az utazás alatt folyamatosan érvényes negatív PCR- (vagy kivételes esetben antigén) teszteredménnyel kell rendelkezniük. Ez egy egyhetes síelés esetében legalább 3 tesztet jelent, az utazás tervezésénél tehát ajánlott ezzel előre számolni.

15 éves kortól a felnőttekre vonatkozó szabályok érvényesek, azaz a 2G, belépésnél pedig a 2G+.

A szabályok elsőre talán bonyolultnak tűnhetnek, de odafigyeléssel és megfelelő felkészüléssel egyáltalán nem lehetetlen a családi síelés Ausztriában.

 

Téli gyerekprogramok

Hogy mit érdemes csinálni a gyerekekkel Ausztriában, arra már sokkal egyszerűbb válaszolni. Az Alpok bővelkedik a nekik való programokban: a magyarok által kedvelt lachtali síterepen például külön birodalomban tudják elfoglalni magukat szlalom-, bucka- és bobpályán, amíg a felnőttek síelnek. Ehhez hasonló a Hopsi téli gyerekbirodalom Schladmingban, de itt a Funslope élmény-sípályát a nagyobbak is élvezhetik. A síelésen kívül pedig szánkópályák, lovasszánok, kirándulások várják a családokat a havas hegyekben, nem is szólva a hangulatos hüttékről és osztrák kisvárosokról.

Számít a családok érkezésére ebben a két sírégióban a SissiPark apartmanszállás is. Az akár 8-10 fő, vagyis nagyobb családok befogadására is alkalmas, privát szaunával felszerelt pályaszállás apartmanjaiban számos gyerekbarát szolgáltatás érhető el, Lachtalban pedig saját éttermével a vendégek ellátását is biztosítja.

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm