16 °C Budapest

Drasztikusan tud változni a szélirány – Tibor Dávid Masterplastról, válságról, háborúról

Portfolio Podcast Lab
2023. június 14. 12:55

Tibor Dávid még nincs 50 éves, de legnagyobb tulajdonosa, valamint első számú vezetője a magyar tőzsde prémium kategóriájába tartozó Masterplastnak. A kereskedő cégből gyártó óriássá fejlesztett vállalkozás sztorija gyakorlatilag egybe esik Tibor karrierjével, mivel a céget még a diplomaszerzés előtt alapították társával, Ács Balázzsal. Ez az epizód tehát nagyrészt, de nem kizárólag a Masterplast sztoriját dolgozza fel. Szó volt benne Tibor Dávid korai üzleti szárnypróbálgatásairól, a Masterplast első és második nagy időszakáról, egy elhalasztott tőzsdei bevezetésről, néha elégedett, néha meg csalódott befektetőkről, két gazdasági válságról, egy büntetőügyről, az ukrán-orosz háborúról, Tibor Dávid és Ács Balázs kapcsolatáról, és arról is, hogy mit tanulhat egy alapvetően szigetelőanyagot gyártó cég a Netflixtől.

Mi az az Első Yard?

Az Első Yard a Pénzcentrum podcast sorozata, olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember karrierjét dolgozzuk fel. Az első évad első része Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a ötödik részben Lantos Csaba befektető, a hatodikban részben Földvári Gábor vállalkozó, a hetedikben pedig Pados Gábor műkereskedő élet- és karrierútját dolgoztuk fel.

2022 őszén elindult a második évad, melynek első része Oszkó Péter kockázati befektető, ex-pénzügyminiszter karrierjét dolgozta fel, a második rész Futó Péterről, a Futureal csoport alapító-társtulajdonosáról szólt, a harmadik pedig az Axiál-tulaj Harsányi Zsoltról.

2023 tavaszán kezdődött a harmadik széria, melynek első része Korányi G. Tamás befektető, korábbi gazdasági újságíró és médiatulajdonos karrierjét dolgozta fel.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

NEKED AJÁNLJUK
Több podcast
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm