2020. július 2. csütörtök Ottó

Zöldül az iparnegyed Budapesten: itt éri meg lakást venni?


Sok száz lakás épült a kilencedik kerületi Haller utca környékén az elmúlt évtizedben, és az első befektetők sikerét megirigyelve most még több lakás építését tervezik. A szemünk előtt válik ipari területből új lakónegyeddé a terület - írja ma reggel a Világgazdaság.

Jövőre lesz már húsz éve, hogy átadták a Lurdy Házat, ami építésekor gyakorlatilag a semmi közepére épült. Azóta nagyot fordult a kocka, a ház vonzáskörzetében több száz lakás épült, és a lendület úgy néz ki, nem törik meg.

2004-ben még úgy nézett ki, hogy csak az alacsony telekár miatt érheti meg itt lakásokat építeni, ma viszont már 600 ezer forint felett is lehet a területen lakásokat értékesíteni. A terület presztízsének a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája és a Soroksári úti irodaház adta a legerősebb lendületet.

Mára az MNB lakáspiaci jelentésében is a divatos, felértékelődő területek között említik a negyedet, ahol még mindig javulnak az ingatlanpiaci kilátások - írja a lap.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fordult a kocka: nem kell már levadászni a jó munkaerőt, kedvükre válogathatnak a cégek
Zdravka Demeter Bubaloval, a MOL-csoport HR igazgatójával beszélgettünk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk