2020. augusztus 12. szerda Klára

Őrület, mennyit érhet Csonka András budai lakása: elég zsebbenyúlós a környék


Mesés panoráma tárul Csonka András elé, ha kimegy a teraszra: a budai lakásból ugyanis nem csak a Vár, de a Tabán és a Gellérthegy is látható. A sztár kb. két évtizede vette meg első (és szerinte utolsó) lakását. Pedig a mai árak mellett elég szép összegért lehetne eladni a naphegyi ingatlant. A Pénzcentrum megnézte, mennyiért mennek a lakások Csonka Pici szomszédságában.

Tévéműsorban mutatta meg otthonát Csonka András, akinek 62 négyzetméteres otthona a Naphegyen található, ahonnan egész Buda látképe elénk tárul. A sztár a FEM3 Café műsorában mutatta be, hol él, és azt is elárulta, ez az első saját lakása, 31 éves koráig szüleinél lakott.

Ez életem első lakása, és valószínűleg az utolsó is. Szemben lakom mindazzal, ami történt velem, rálátok a múltamra. Például, ahova iskolába jártam, a Petőfi Sándor Gimnáziumba, mögötte a családi házam, ahova születtem. De rálátni a budai várra, a Horváth-kertre, ahol minden télen szánkóztam, vagy az Ifjúsági Parkra, ahova koncertekre jártunk ki a barátaimmal. A költözésnél fontos szempont volt a kilátás, semmi nem érdekelt, csak az, hogy mi van körülöttem

- árulta el az 54 éves Csonka András.

A legjobb lakáshitel kiválasztásához használ a Pénzcentrum hitelkalkulátorát! KATT!

Horroráron mennek ott a lakások

Csonka még a hatalmas ingatlanbumm előtt vette a lakását, azt nem tudni, pontosan mikor de könnyen kiszámolható: ha 31 évesen költözött el a szüleitől, most 54 éves, és nem lakott sehol máshol, akkor kb. 23 éve él mostani lakásában. Ahhoz, hogy kiderüljön, mennyit is érhet Csonka András lakása, az internetet hívtuk segítségül: az Otthontérkép szerint Krisztinavárosban az átlagos négyzetméterár ugyan 530 ezer forint, de némi keresés után kiderült, hogy a Naphegy környékén hirdetett ingatlanokat a legtöbb portálon inkább 900 ezer és 1,1 millió közötti négyzetméteráron hirdetik.

Tehát mai árakon Csonka András I. kerületi lakásáért kb. 56-70 millió forintot lehetne elkérni. Az áron még dobhat a mesés panoráma is, hiszen a teraszról nem csak a Tabán és a Vár tárul Pici elé, hanem a Gellérthegy is például.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.