2019. október 20. vasárnap Vendel

Munkaerőhiány: vidéken 1 évet is kell várni egy lakásfelújításra, házépítésre


Fontos, hogy jó előre tervezzünk, ugyanis a legtöbb vállalkozó vagy nagyobb cég a következő egy évre valószínűleg már nem tud munkát vállalni - írja több iparági forrásra hivatkozva a HelloVidék.

Alig találunk olyan megyét az országban, ahol ne lenne kevés a kőműves, az ács, a burkoló vagy a festő, vagy épp a víz-, villany- és gázszerelő. Tehát, ha építkezésre, felújításra szánjuk magunkat, figyelembe kell vennünk, hogy muszáj alkalmazkodnunk a mesterek időbeosztásához, ami általában igen feszített. És ez a helyzet szakértők szerint csak tovább fog romlani - nincs ugyanis utánpótlás.

Sokszor azt tapasztalom a harmincöt év alatti korosztálynál, hogy önálló munkavégzésre szinte alkalmatlanok, folyamatos felügyeletet és irányítást igényelnek. De szembesültem már olyan helyzettel is, hogy két-három ledolgozott nap után az emberek nem jelentek meg a munkaterületen. Másik szakembert viszont nagyon nehéz találni, hiszen mint tudjuk, óriási hiány van belőlük. Szerintem az a legnagyobb baj, hogy sokan lenézik a szakképzést, és ezért sem választják a továbbtanulás előtt álló diákok az "ipari" iskolákat, holott az új trendek szerint egyre jobban kezd felértékelődni a szakképzés

- emelte ki egy vidéki vállalkozó.

További részletek a HelloVidék cikkében -->

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.17-10.23
Országos

Lidl

10.17-10.23
Országos

Interspar

10.17-10.23
Országos

Spar

10.17-10.23
Országos

Auchan

10.17-10.22
Országos

Tesco

10.17-10.22
Országos

Kika

10.16-10.29
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos