2020. november 25. szerda Katalin

Ennyibe kerül biztonságban tudni az autód Budapesten


Budapesten 2014-ben 2.2 millió Ft-ba került átlagban egy garázs megvásárlása. De bizonyos kerületeken ennél jóval többe kerül biztonságban tudni az autónkat. Az árak függnek attól, mennyi az autólopás a környéken, vagy attól is például, mennyire sűrűn lakott területről van szó.


Az Otthontérkép folyamatosan bővíti az ingatlankeresők és hirdetők számára hasznos információkkal szolgáló területi adatait, amelyek közül a héten a garázsárak adatköre is frissült. Az autótulajdonosok körében a parkolás mindennapos probléma, amire különböző megoldásokat biztosít a piac, de mégis mi határozza meg az árakat, milyen tényezőket mérlegeljenek a garázst vásárolni akarók? A keresőportálon található adatokból többek között erre is választ találhatunk.


A mindennapokban rendszeresen szembesülhetünk azzal, hogy a parkolás, a megfelelő parkolóhely megtalálása kifejezetten a nehezen megoldható problémák közé tartozik. A költözés során jellemzően másodrangú szempont szokott lenni, hogy az autótulajdonos az új ingatlan környékén hol és hogyan tud parkolni és sokszor a beköltözés pillanatában kerül csak felszínre a probléma, ezért érdemes már a keresés közben is átgondolni a lehetőségeket.

A gépjármű tulajdonos több lehetőség közül is választhat, tarthatja az autót közterületi parkolóban, parkolóházban, bérelhet vagy vásárolhat parkolót.

A döntésben az ár, a biztonságérzet, a könnyű elérhetőség és a rendelkezésre állás is fontos szempont. Az Otthontérkép ingatlankereső portálon elérhető garázsárakkal, valamint a gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények területi statisztikáival nyújt segítséget a problémával szembe kerülő ingatlankeresőknek, de az információ hasznos lehet bárkinek, aki a parkoló keresés kihívásával találja szemben magát.

Mi mozgatja a garázsárakat

Természetesen a legkényelmesebb, legbiztonságosabb megoldás, ha a gépjármű tulajdonos vásárol egy saját garázst, de a garázsért egyes területeken borsos árat kell fizetni, így a döntést alaposan meg kell fontolni. Értelemszerűen a garázs ára a legfontosabb tényező, a lehetőségekhez mérten azonban mérlegelni kell azt is, hogy egy saját garázs a gépjármű lopással és károkozással szemben védelmet nyújt, hosszútávon értékálló befektetésnek is megfelelő és nem utolsó sorban kényelmet nyújt.

Budapesten 2014-ben 2.2 millió Ft-ba került átlagban egy garázs megvásárlása.

Az átlag viszont csalóka lehet, természetesen a Belvárosban, vagy Budán ennek többszörösét is ki kell fizetni egy garázsért.

Kerületi szinten az V. kerület magasan a legdrágább budapesti kerület, a 6.6 milliós ár kétszerese a Belvárost követő II. kerület átlag garázsárának. A többi, Budapest centrumába tartozó kerületben is magas árat kell fizetni egy garázsért, az I., VI., VII. kerületekben egy garázs átlagosan másfélszer többe kerül, mint a budapesti átlag.

A legolcsóbb garázsokat a külsőbb kerületekben találhatjuk, itt már 1.1 - 1.5 milliós átlagáron hozzá lehet jutni egy garázshoz.

De miért kerülnek ennyibe? Természetesen az a megérzésünk, hogy a sűrűbben lakott, kevesebb közterületi parkolóval rendelkező egyébként ingatlanárban is drágább területeken a garázsokért is többet kell fizetni, de hatással lehet az árra a gépjárműlopások száma is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS