22 °C Budapest
Hátsó hátulnézet egy anya és lánya ölelés ül az ágyon otthon, idősebb nővér vigasztaló fiatalabb tini, lány szenved viszonzatlan szerelem megosztani titkok megbízható személy relatív emberek fogalom

Rengeteg pénzt kapnak visszamenőlegesen ezek a magyar szülők: súlyos százezrekről döntöttek

2024. június 18. 11:28

Megduplázzák a nevelőszülőknek járó kompenzációt Magyarországon. A döntés január 1-jétől visszamenőlegesen érvényes.

A 2023 nyarán elfogadott eredeti költségvetési törvény az átlagos szükségletű gyermekek esetében havi 53 437 forintos összeget állapított meg a nevelőszülőnél biztosított otthont nyújtó ellátásra és utógondozói ellátásra – írja a hvg.hu.

Ezt a büdzsé 2023 végi, rendelettel történt átírásakor emelték 128 250 forintra, most pedig január 1-jétől visszamenőlegesen 256 500 forintra. A 3 év alatti, illetve a tartósan beteg és fogyatékos gyerek esetében 149 625 forint helyett 299 250 forint jár, súlyos zavarokkal küzdő vagy kábítószeres gyereknél pedig 160 314 forint helyett 320 628 forint – derült ki a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből.

Nem egyszerű itthon a helyzet

Korábban a Pénzcentrumon több ízbe foglalkoztunk az itthoni nevelőszülőkkel. Megírtuk például, hogy a hivatásos nevelőszülő rendszerben 2004-ről 2022-re közel 5 000 gyerekkel több került nevelőszülőhöz, azonban a szakértő elmondta, hogy még mindig legalább 2 000 nevelőszülő hiányzik a rendszerből. Miközben adataink vannak arról, hogy sokkal jobb eséllyel kezdik felnőtt életüket azok, akiket nevelőszülők nevelnek, és nem nem intézet(ek)ben nőnek fel.

Hogyan kellene korlátozni a mobiltelefon-használatot az iskolában?

A magyar kormány nemrégiben egy új jogszabály-módosító javaslatot nyújtott be, amely lehetővé tenné a diákok iskolai mobiltelefon-használatának korlátozását. A javaslat szerint a kormány jogosult lenne meghatározni azokat a tárgyakat, amelyeket tilos az iskolákba és kollégiumokba bevinni, illetve azokat, amelyeket csak igazgatói engedéllyel lehet az órákon használni. Ugyanakkor a kérdés egyelőre igencsak megosztja a szülőket, így most leginkább az ő véleményükre vagyunk kíváncsiak, hogyan is kellene rendezni a gyeremekek iskolai mobiltelefon-használatát. Kérjük, segítsd a munkánkat és töltsd ki az alábbi, anonim kérdőívünket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem