16 °C Budapest
Fontos törvénymódosítást terveznek: rengeteg magyar családnak kell elhagynia a lakását?

Fontos törvénymódosítást terveznek: rengeteg magyar családnak kell elhagynia a lakását?

2024. április 11. 19:35

Egy törvényjavaslat értelmében az állam kisajátítana számos VIII. kerületi ingatlant, a lakóknak az önkormányzat lenne köteles új lakást felajánlani. A polgármester szerint nincs ennyi cserelakásuk- derül ki a hvg cikkéből. 

Az április elején benyújtott salátatörvény-javaslat alapján a kormány józsefvárosi, főként lakott ingatlanokat kíván sajátítani ki. A tervezet értelmében az ingatlanokat a nemzeti Közszolgálati Egyetem fogja kezelni, és az államnak 80 napon belül kötelessége megtéríteni azok értékét a kerületi önkormányzatnak. Az önkormányzat szerint az intézkedés súlyos szociális problémákat okozna, mivel az ingatlanokban jellemzően szegény, rászoruló családok laknak.

Pikó András polgármester szerint ez jelentené az önkormányzati bérlakásprogram teljes megszűnését, és szociális katasztrófát okozna a kerület számára. Pikó szerint az egyetem vezetése soha nem jelezte az önkormányzatnak, hogy szüksége lenne ezekre a területekre, és úgy véli, az ügy hátterében politikai bosszú áll.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem