20 °C Budapest
dumped garbage lying outside on the street in front of an apartment building

Itt a hivatalos lomtalanítás naptár: mikor lesz lomtalanítás 2024-ben Budapesten?

2024. február 9. 16:59

Február 12-én Csepelen veszi kezdetét az idei lomtalanítási szezon, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közlése szerint az illetékesek kerületről kerületre haladva szállítják majd el a kihelyezett hulladékot.

Hétvégén kezdődik az idei lomtalanítás a fővárosban: a Budapesti Közművek FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójának munkatársai kerületről kerületre haladva szállítják el a hulladékot - közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt., hozzátéve: az idei lomtalanítás első helyszíne február 12-én Csepelen (XXI. kerület) lesz, majd Belváros-Lipótváros (V. kerület), Budavár (I. kerület) és a XVI. kerület következnek.

A társaság azt kérte, hogy a lomtalanításra vonatkozó előírásokat mindenki tartsa be, és csak olyan holmit helyezzen ki, ami nem gyűjthető szelektíven és nem károsítja a környezetet, tehát kizárólag nagydarabos hulladék (például elhasználódott bútor, ágybetét, szőnyeg) helyezhető ki.

A 2024-es lakossági lomtalanítási naptárat itt találod!

Tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek, így például a háztartási hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék, elektromos és elektronikai hulladék, és építési-bontási törmelék, sitt kihelyezése a házak elé. Emellett a föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék, illetve a veszélyes hulladék sem kerülhet a közterületekre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Budapesti Közművek arra kéri a fővárosiakat, hogy a lomot kizárólag a kikészítés napján, 18 óra után helyezzék ki a lakóházuk előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre tegyék ki, tehát ne a parkoló autók mögé, a zöldterületekre pakoljanak, mert úgy a társaság járművei nem tudják megközelíteni a lomkupacokat.

Ezen felül közölték azt is, hogy január 1-jétől Budakalász, Dömös, Kisoroszi, Nagytarcsa és Visegrád településeken is a Budapesti Közművek FKF hulladékgazdálkodási divíziója végzi a hulladékok begyűjtését.
Ennek részeként évente egy alkalommal, előre egyeztetett időpontban házhoz menő rendszerben lomtalanítási szolgáltatást is nyújtanak minden háztartás részére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem