24 °C Budapest
Budapest, 2017. január 22.Otthonában, szûk családja körében 85. életévében elhunyt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt volt elnöke, korábbi földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. A felvétel a Portfolio Agrárszektor 2014 konferencián készült a siófoki Hotel Azur Wellness szállodában, 2014. december 4-én.MTI Fotó: Kovács Attila

Eladó a legendás Torgyán-villa: ennyiért árulják a néhai politikus luxusotthonát

2023. augusztus 10. 11:26

950 millióért, négyzetméterenként több mint 2,9 millió forintért árulják Torgyán József egykori luxusvilláját - szúrta ki a hirdetést a Pénzcentrum. A néhai politikusnak emléktáblája is van az épület kerítésén. A Torgyán-villa egy 1200 négyzetméteres telken fekszik, maga az épület 6 szóbás, panorámás, van benne lift és szauna is. Emlékezetes, a korábbi miniszter egyszer a vagyonnyilatkozatából is kihagyta az ingatlant, később azzal magyarázta a dolgot, hogy nem akarta, hogy a bűnözők megtudják, pontosan hol lakik.

Eladósorba került az a XII. kerületi luxusvilla, amely egykoron Torgyán Józsefé volt - szúrta ki a hirdetést a Pénzcentrum. A legendás politikus korábbi otthonát 950 millió forintért hirdetik, maga az épület 6 szobás, 324 négyzetméteres, a telek mérete pedig 1213 négyzetméter. Azaz a néhai FKGP-elnök villájának négyzetméterára több mint 2,9 millió forint. Egyébként a 2017-ben elhunyt politikus emléktáblát is kapott a villájánál, 2021-ben állította neki a hegyvidéki önkormányzat. Ez vélhetően ottmarad a kerítésen akkor is, ha valaki megveszi az ingatlant, ami az önkormányzat fotóin felismerhető.

Torgyán József még 2000-ben vásárolta meg az ingatlant, az akkori hírek szerint 50 millió forintért, a felújítási munkák után villájának értékét kb. 100-120 millióra becsülték. Természetesen nem egy történet kapcsolódik az ingatlanhoz, például sokan emlékezhetnek arra, hogy a néhai politikus a vagyonnyilatkozatában csak egy társasház egyhatod részét tüntette fel, a luxusvillát nem.

Amikor kérdőre vonták emiatt, azt mondta: azért hallgatta el az ingatlant, hogy „betörő-, rabló- és robbantócsoportok” ne kapjanak információt arról, hogy pontosan hol lakik.

Dupla garázs, szauna, lift, panoráma

Magáról a villáról a hirdetésben azt írják, hogy "a kifogástalan műszaki állapotú épület neves építész tervei alapján készült, figyelembe véve akár a külön lakások kialakításának lehetőségét is."

950 millióért eladó a Torgyán-villa. Forrás: ingatlan.com
950 millióért eladó a Torgyán-villa. Forrás: ingatlan.com

A három szintes épület alsó szintjén, dupla garázs, gépészet, háztartási helyiségek, szauna, vendégszoba és tágas, kertkapcsolatos előtér kapott helyet. A földszinten fogadótér, nappali, étkező konyha, gardróbszoba található, terasszal, közvetlen kertkapcsolattal - áll a hirdetésben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az emeleten hálószobák, tárolók, fürdő és egy panorámás, teraszkapcsolatos dolgozószoba teszi minden igényt kielégítővé a helyiségek beosztását. A szinteket belső lépcső köti össze, a lift helye rendelkezésre áll. A tájolásnak és a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a ház rendkívül világos, a zöld környezetbe olvadva kellemes hangulatú

- írják hozzátéve, nemzetközi óvodák, iskolák, a Mom Park és a Normafa is pár percre található.

Címlapkép: Kovács Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem