-1 °C Budapest
Detail of a european gasmeter, measuring the usage of gas in cubic metres (all identification numbers have been altered)Canon EOS 350D + 50 mmsimilar images :

Idén jóval rövidebb a kikapcsolási moratórium: foghatja a fejét, aki nem tudja fizetni a rezsit

2022. december 20. 15:57

Majdnem egy hónappal rövidebb lesz a téli kikapcsolási moratórium az MVM-nél, mint az elmúlt két évben volt - derítette ki a Pénzcentrum. A szolgáltató most csak decemeber 20. és január 8. között nem kapcsoja ki az áramot és a gázt azoknál, akiknek elmaradása van, miközben 2020-ban és 2021-ben is már november végén elindult a moratórium, és január első hetéig tartott.

Jóval rövidebb lesz ebben az évben a kikapcsolási moratórium az MVM Nextnél, mint a korábbi években volt - tudta meg a Pénzcentrum. Tavaly, illetve 2020-ban is már novemberben bejelentették, hogy a téli időszakban egyetlen lakossági ügyfelénél sem kapcsolják ki az áramot és a földgázt: 2021-ben november 29. és idén január 8. között vállaltak önkéntes kikapcsolási szünetet, 2020-ban pedig november 29. és 2021. január 8. között volt moratórium.

Mivel idén nem érkezett semmilyen közlemény a bejelentésről, december közepén megkérdeztük az MVM-et, hogy mi néztünk-e el valamit és már él a kikapcsolási moratórium, vagy valóban nem jelentették még be. A cég rövid válaszában most annyit közölt:

az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. december 20. és 2023. január 8. közötti időszakban nem kezdeményez kikapcsolást.

A kikapcsolási moratóriumra egyébként nincs törvényi kötelezettsége a szolgáltatóknak, viszont a téli időszakban rendre önként bevezetik a könnyítést, hogy a leghidegebb hetekben senki ne maradjon áram és gáz nélkül még akkor sem, ha elmaradt a számlákkal.

Az ügyben kerestünk több szolgáltatót is, amint válaszolnak, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?