26 °C Budapest
Woman washes hands under water spigot.

Vízhiány van szerte Pest megye településein: nem látják az ottlakók a kiutat

2022. július 1. 11:30

Több Pest megyei településen is komoly problémákat okoz a vízhiány: Solymáron már több helyen is hiába nyitják meg a csapokat. Bár a helyzetet vízszállító teherautókkal próbálják megoldani, de így is a 24.hu szerint Pilisborosjenő polgármestere szerint egyedül a beépítési stop lenne a megoldás.

Beköszöntött a kánikula, amikor is akár 40 fok is lehet napközben. Ha ez nem lenne elég, akkor Pest megye több településén is vízhiánnyal küzdenek a lakók. Solymáron például vannak házak, ahol már nem is folyik víz a csapból és teherautókról kell pótolniuk az ottélőknek az ivóvizet.

Tömöri Balázs, Pilisborosjenő polgármestere szerint a vízhiány időszakosan szokott jelentkezni, leginkább a kora esti órákban okoz problémákat.

A fennakadás nagyjából ezer embert érint, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lakosság negyedénél ilyenkor éppen csak, hogy csorgadozik a víz

– számolt be a polgármester a 24.hu-nak. A lap azután keresete fel több Pest megyei település vezetőjét, miután két nappal ezelőtt kiderült, hogy a napok óta tartó kánikula olyan mértékű fogyasztást eredményezett az agglomerációban, hogy sok helyen nyomáseséssel, vagy akár átmeneti vízhiánnyal is számolniuk kell az embereknek. Tömöri szerint a fő probléma az, hogy a rendszert nem ennyi emberre tervezték meg anno, ezért szerinte beépítési stopot kell hirdetni legalább átmenetileg, mert másként nem tudja utolérni a fejlesztéseket az infrastruktúra.

Solymáron viszont még súlyosabb a helyzet, itt nem időszakos kiesésekről beszélhetünk: „ha valaki megnyitja a csapot, nem jön belőle semmi”

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– érzékeltette a helyzetet Szente Kálmán a település polgármestere, akit személyesen is érint a vízhiány. Elmondása szerint már hétfőn is érezhető volt a nyomáscsökkenés, de keddre már teljesen elfogyott a víz. Ekkor kapták meg az üzenetet a szolgáltatótól, miszerint a település lenti részén olyan mértékű volt a vízfelhasználás, hogy fentre már nem jut el és nem tudják ilyen gyors ütemben feltölteni a tározót.

Ez a helyzet viszont már nem egyedül a napok óta tartó hőség miatt van: Szente szerint a probléma egyrészről a lakosságszám, másrészről az, hogy az embereknek átalakult az életvitele. Nőtt a vízigény a locsolórendszerekkel, medencékkel, de a rendszer korszerűtlensége sem segít a helyzeten, hiszen 70 éves csöveken folyik keresztül a víz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?