14 °C Budapest
A lot of solar panels on the building roof with blue sky. Solar power and sustainable energy. Green concept, environment friendly.

Újabb megye lakosai pályázhatnak állami ingyenpénzre: legálisan nullázhatják a villanyszámlát

2021. december 13. 21:05

Egyre népszerűbbek hazánkban is a napelemes rendszerek telepítése, most újabb megyék örülhetnek, ugyanis hétfőtől megindult a lakosságnak szóló napelemes pályázat második szakasza.

Újabb hat megyével bővült a lista, hétfőn elindult a lakosságnak szóló napelemes pályázat második szakasza. Mostmár Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna lakói is igényelhetnek támogatást napelemes rendszerek telepítéséhez, nyílászárók cseréjéhez, fűtés korszerűsítéséhez és akkumulátor telepítéséhez.

A kormány célul tűzte ki, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges országgá váljon, így a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltaknak megfelelően jelentősen növelik a napenergia-termelést, és tíz év alatt meghatszorozzák a kapacitást, amihez jelentős állami támogatást kívánnak biztosítani – jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár. 

A cél, hogy 2030-ra a magyar áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen. Ezt segíti a december 6-án elindult lakossági pályázat, amely több mint 201 milliárd forintos keretösszeggel támogatja napelemes rendszerek és akkumulátorok telepítését, nyílászárók cseréjét, illetve fűtési rendszerek korszerűsítését.

A pályázat kifejezetten az átlagjövedelemnél alacsonyabb jövedelmű háztartások számára nyújt segítséget, akik számára nehézséget jelent a megújuló energiaforráson alapuló, modern és környezetkímélő megoldásokra való átállás. A támogatásnak köszönhetően ezek a családok olcsó, saját maguk által termelt áramhoz juthatnak, így a kormány - a rezsicsökkentést megőrizve - egyszerre segíti a leginkább rászorulókat és a zöld átállást is hazánkban

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– hangsúlyozta Steiner Attila. A Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve részét képező pályázatnak köszönhetően akár 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek. A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint. 

A napelem.palyazat.gov.hu oldalon a teljes pályázati felhíváson és mellékletein kívül megtalálható a regisztrált kivitelezők listája, az érdeklődők a gyakran előforduló kérdésekre is választ találhatnak, és a pályázat benyújtását segítő oktatóvideók is közzétételre kerülnek. Emellett a pályázat benyújtásában ingyenes segítséget kapnak a pályázók a Széchenyi Programiroda regionális irodáiban, illetve további kérdéseikkel vagy segítségért az ÉMI Nonprofit Kft ügyfélszolgálatához is fordulhatnak a nap@emi.hu e-mail címen vagy a 06-30-705-2388 telefonszámon.   

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm