0 °C Budapest
Orbán Viktor: aggasztóak a hírek, vizsgáljuk a Janssen-vakcinát

Orbán Viktor: aggasztóak a hírek, vizsgáljuk a Janssen-vakcinát

2021. április 16. 08:00

Orbán Viktor ad interjút a Kossuth Rádiónak, melyben beszélt 65 év felettiek átoltottságáról, az iskolák részletes nyitásáról, és arról is, hogy vizsgálni fogják a magyar hatóságok a Janssen oltóanyagot.

Nagyon közel vagyunk, hogy a 8 millió oltható magyar megkapja a vakcinát - kezdte a miniszterelnök. Az iskolanyitással kapcsolatban elmondta, azért volt rá szükség, mert az adatok szerint az utolső 10 napban megnőtt a bölcsődékbe bevitt gyerekek száma. Tehát valós igény van a szülők részéről a napközbeni ellátásra. Megérti, hogy a szülők féltik a gyerekeket, de összesen 27 14 év alatti gyermek van kórházban Covid miatt, közülük kettő van lélegeztetőgépen. Ha azt akarjuk, hogy a sok százezer diák szülője újra dolgozni mehessen, akkor nyitnunk kell - mondta, majd hozzátette, ha a számok a tervek szerint alakulnak,

május végére kint vagyunk a vízből.

Már több, mint 4 millió 219 ezer regisztrált van, de ez még mindig kevés. 5 különféle vakcina van, igyekeznek figyelembe venni az egyéni igényeket is, miközben gyorsnak is kell lenni. A 65 év feletti regisztráltak közül nagyjából mindenki be van oltva, az elmaradás technikai jellegű inkább. 

Most kiesett több mint 500 ezer nyugati vakcina, ezért egy szokatlan lépésre kellett szánni magunkat, és olyan vizsgálatok lesznek a Jansen vakcina esetében, mint a keleti vakcináknál

- mondta a kormányfő. 

Sokan azt hiszik, lesz egy olyan helyzet 60-70 százalékos átoltottságnál, amikor a nyájimmunitás olyan szinten lesz, hogy neki már nem kell oltakozni. A miniszterelnök elmondta, ilyen nem lesz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Két lehetőség van: vagy beoltatja magát valaki, vagy elkapja a vírust.

A háziorvosokat azért is vonták be az oltási programba, mert nekik van terepismerete, bennük bíznak az emberek. A háziorvosok mindent tudnak, hozzájuk lehet fordulni a kérdésekkel.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?