27 °C Budapest
Nem csökkentik a külföldi diákok támogatását

Nem csökkentik a külföldi diákok támogatását

2016. július 25. 09:32

A magyar felsőoktatásra fordított költségvetési támogatás összegét nem csökkentik annak a programnak, amelyet a külföldi diákok magyarországi felsőoktatási tanulmányainak segítésére hoztak létre - írja a Magyar Hírlap.

A külföldi diákok magyarországi felsőoktatási tanulmányaira létrehozott Stipendium Hungaricum programról tett fel írásbeli kérdést Farkas Gergely, a Jobbik képviselője. Az ellenzéki képviselő azt firtatta, hogy miért diszkriminálják a magyar hallgatókat, és ki a felelős a pályázatokkal kapcsolatos problémákért. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: a Stipendium Hungaricum program forrásai nem csökkentik a magyar felsőoktatásra fordított költségvetési támogatás összegét, és a magyar hallgatókat nem érheti hátrány a külföldi hallgatók részarányának növekedése miatt.

Az államtitkár kiemelte: a program hallgatói nem állami ösztöndíjas, hanem önköltséges helyre nyernek felvételt, ennek az önköltségnek a biztosítása teszi ki az ösztöndíjasok juttatásainak jelentős részét.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?