15 °C Budapest

Hány nap van még hátra a nyári szünetből?

2015. július 21. 10:55

A vakáció felénél bekapcsoltuk a visszaszámlálót. Valaki szomorú, valaki örül: még hátra van egy hónap és 10 nap, mielőtt vissza kellene ülni az iskolapadba.

Az idei tanév 2015. szeptember elsején, kedden kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2016. június 15. szerda. A tanítási napok száma egyelőre elég ijesztően hangzik 183 nap, szakiskolában és nappali középiskolákban pedig 182 nappal kell számolni. Az első félév vége január 15 - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendeletében. Január 22-ig pedig mindenkinek meg kell kapnia a félévi bizonyítványt, értékelik a tanulmányi eredményeket.

A szünetek

  • Őszi szünet: 2015. október 26-tól október 30-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. október 22. A szünet utáni első tanítási nap november 2. hétfő.

  • Téli szünet: 2015. december 23-tól december 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. december 22. A szünet utáni első tanítási nap 2016. január 4.

  • Tavaszi szünet: 2016. március 24-től március 29-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap március 26. A szünet utáni első tanítási nap március 30. szerda.

Ezek mellett a szünetek mellett az iskola más időpontokban is adhat a tanulóknak szünetet, illetve a szünetek kezdő és befejező napját is módosíthatja, bár ehhez esetenként akár szombatonként kell pótolni az extra napokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A munkanap áthelyezések ugyanúgy érvényesek az iskolákra is, azaz ha például szombaton le kell előre dolgoznunk a négynapos hétvégénk nem ünnepnap részét, akkor a gyerekeknek is tanítás van. Illetve ezek mellett az is fontos, a szünetek munkanapokra eső részén

az iskolának gondoskodnia kell a fiatalok felügyeletéről, ha a szülő nem tudja máshogy megoldani.


Vizsgák, felmérések

Május 25-én országos felmérés lesz a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamoknak matematikából és a szövegértési fejlődést is vizsgálják a tanulóknál. A jó hír az, hogy ezeknek a diákoknak aznap nincsenek tanórák, maximum művészeti és testnevelési órákon vehetnek részt a felmérések után.

Az érettségi vizsgák az őszi vizsgaidőszakban október 9-től november 20-ig lezajlanak, ez utóbbi időpontig befejeződnek a szóbeli vizsgák is. A tavaszi periódus első vizsgáját május 2-án tartják, az utolsó szóbeli pedig június 24-én lesz.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 23. 19:18
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM