24 °C Budapest
Hány nap van még hátra a nyári szünetből?

Hány nap van még hátra a nyári szünetből?

2015. július 21. 10:55

A vakáció felénél bekapcsoltuk a visszaszámlálót. Valaki szomorú, valaki örül: még hátra van egy hónap és 10 nap, mielőtt vissza kellene ülni az iskolapadba.

Az idei tanév 2015. szeptember elsején, kedden kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2016. június 15. szerda. A tanítási napok száma egyelőre elég ijesztően hangzik 183 nap, szakiskolában és nappali középiskolákban pedig 182 nappal kell számolni. Az első félév vége január 15 - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendeletében. Január 22-ig pedig mindenkinek meg kell kapnia a félévi bizonyítványt, értékelik a tanulmányi eredményeket.

A szünetek

  • Őszi szünet: 2015. október 26-tól október 30-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. október 22. A szünet utáni első tanítási nap november 2. hétfő.

  • Téli szünet: 2015. december 23-tól december 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. december 22. A szünet utáni első tanítási nap 2016. január 4.

  • Tavaszi szünet: 2016. március 24-től március 29-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap március 26. A szünet utáni első tanítási nap március 30. szerda.

Ezek mellett a szünetek mellett az iskola más időpontokban is adhat a tanulóknak szünetet, illetve a szünetek kezdő és befejező napját is módosíthatja, bár ehhez esetenként akár szombatonként kell pótolni az extra napokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A munkanap áthelyezések ugyanúgy érvényesek az iskolákra is, azaz ha például szombaton le kell előre dolgoznunk a négynapos hétvégénk nem ünnepnap részét, akkor a gyerekeknek is tanítás van. Illetve ezek mellett az is fontos, a szünetek munkanapokra eső részén

az iskolának gondoskodnia kell a fiatalok felügyeletéről, ha a szülő nem tudja máshogy megoldani.


Vizsgák, felmérések

Május 25-én országos felmérés lesz a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamoknak matematikából és a szövegértési fejlődést is vizsgálják a tanulóknál. A jó hír az, hogy ezeknek a diákoknak aznap nincsenek tanórák, maximum művészeti és testnevelési órákon vehetnek részt a felmérések után.

Az érettségi vizsgák az őszi vizsgaidőszakban október 9-től november 20-ig lezajlanak, ez utóbbi időpontig befejeződnek a szóbeli vizsgák is. A tavaszi periódus első vizsgáját május 2-án tartják, az utolsó szóbeli pedig június 24-én lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?