18 °C Budapest
2019-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren

2019-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren

Pénzcentrum
2014. augusztus 26. 15:54

2018-19-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren. A szakszervezetek vitatják, hogy ez alkalmas lenne a tanítók és tanárok értékelésére, de a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra.

19 ezer pedagógus jelentkezett idén a minősítési eljárásra, hogy Pedagógus I., II. vagy kiemelt kategóriába kerüljön - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár. "Ők, ha november 30-ig feltöltik az újra megnyíló felületre az életútjukat bemutató portfoliót, akkor meg kell majd szervezni, hogy a minősítésük megtörténjen 2015-ben. Ehhez van szükség arra az ötezer emberre, akiknek a továbbképzése jelenleg zajlik."

2018-19-re minden oktató átesik a szakmai minősítésen.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint bizonytalanságok közepette indulhat az új tanév. "Az ellenőrzési, tanfelügyeleti rendszer nem a legkorszerűbb módszer, hiszen egy óralátogatás mindig csak egy pillanatnyi helyzetet rögzít."

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra. "Az, hogy egyetértünk-e ezzel vagy sem, hogy a portfolió alkalmas-e a minősítésre, az vita kérdése, de ezt a minisztérium, illetve a törvény eldöntötte: ez van."

Mindeközben szombaton a köznevelésért felelős államtitkár 336 állami fenntartású általános és középiskola igazgatójának, intézményvezetőjének adta át a megbízásáról szóló okiratot a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Az új tanév jövő hétfőn kezdődik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?