Kiderült, mennyi végkielégítést kap Hoffman Rózsa

Pénzcentrum
2014. június 19. 09:32

22 politikai vezető távozott a júniusi kormányváltás során, túlnyomó többségüknek jár a bánatpénz - írj a Blikk.

Az érintettek milliókat nyertek azon, hogy az év elején csökkentették a végkielégítéseket terhelő 98 százalékos különadót. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tavaly decemberben egy agrártörvény-javaslatba csempészett zárószavazás előtti módosítójában huszonhárom százalékponttal, 75 százalékra mérsékelte az adókulcsot.

A távozó vezetők összesen 57 millió forinttal vigasztalódhatnak, amelyet várhatóan még ezen a héten megkaphatnak a jogszabály szerint.

Martonyi János leköszönt külügyminiszter a különadó levonása után 3,7 millió forint búcsúpénzt kaphat. Az államtitkárok közül tizennégynek jár hathavi juttatás, öt államtitkár pedig csak háromhavi illetményével vigasztalódhat, mivel kevesebb mint három évig volt kormányzati pozícióban.

Hathavi pénzt kaphat többek között Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár, Halász János kulturális államtitkár, Németh Zsolt külügyi államtitkár, Völner Pál közlekedési államtitkár, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, Cséfalvay Zoltán gazdasági államtitkár, valamint Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár, ez hárommillió forintot jelent a különadó befizetése után - írja a Blikk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem