2018. december 14. péntek Szilárda

800 ezres nyugdíj? Ezrek kapnak ennyit, de a magyarok többségének csak álom


Érdekes ellentét: Magyarországon 3267-en 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak, és közel ennyi idős részesül 400 és 500 ezer forint közötti öregségi nyugídjellátásban. Kíváncsiak voltunk, mi a magyar nyugdíjasok véleménye a nyugdíjplafon eltörléséről és a nyugdíjösszegek közötti hatalmas különbségekről, valamint arról, tervezik-e valaha, hogy nyugdíjas otthonba költöznek.

Júliusban számoltunk be arról, hogy hogy a magyar nyugdíjasok nagy része nehéz anyagi helyzetben él: a januári adatok szerint 69-en kapnak havonta összesen 28 500 forintot, vagyis a törvény által megállapított öregségi nyugdíjat. Sokan viszont ennél is kevesebből kell, hogy megéljenek. 3267-en ugyanis 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak.

Október eleján aztán arról is írtunk, hogy közel háromezer nyugdíjas havi 400 és 500 ezer forintos öregségi nyugdíjellátásban részesül. Ám korántsem ez a legmagasabb nyugdíjösszeg Magyarországon. A Magyar Államkincstártól kapott adatokból kiderül, közel 500-an havi 500 és 600 ezer forint közötti összeget kapnak, 119-en 600 és 700 ezer forintos öregségi nyugdíjellátásban részeülnek, 27 szerencsés magyar nyugdíjas pedig havi 700 és 800 ezer forint közötti nyugdíjból gazdálkodhat.

Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a budapesti nyugdíjasok a nyugdíjplafon eltörléséről és ezzel összefüggésben a nyugdíjak közötti hatalmas különbségekről. Azt is szerettük volna tudni, szerintük mennyi nyugdíjból lehetne úgy kijönni, hogy kényelmesen, de nem luxuskörülmények közt éljenek, és ugyancsak kíváncsiak voltunk arra, tervezik-e hogy valaha idősotthonba költözzenek és készülnek-e erre anyagilag. Sokba kerül ugyanis, ha valaki idősekotthonába vagy nyugdíjasházba szeretne költözni. Utóbbiről itt írtunk.

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (40 066 Ft/hó; THM 8,28%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Cetelem (44 388 Ft/hó; THM 13,07%) ajánlata, amelyhez viszont nem szükséges bankot váltanunk. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk