20 °C Budapest
Budapest, 2021. október 9.A Magyar Államkincstár - Nyugdíjfolyósító Igazgatóság épületének bejárata a Váci út 73. szám alatt. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság feladata az öregségi nyugdíjak, egyes korhatár elõtti ellátások, a hozzátartozói nyugellátások (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülõi nyugdíj), megváltozott munkaképességû személyeket megilletõ ellátások, baleseti ellátások folyósításán túl, az ügyfelek részére kérelemre, vagy hivatalból igazolások, elszámolások, kimutatások kiadása, illetve segítésük, támogatásuk ügyeik intézésében.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Váratlan dolog derült ki az októberi nyugdíjakról: már biztos, ez minden jogosultat érinteni fog

2023. szeptember 24. 15:03

Októberben 12-e csütörtökre esik, így aki számlára utaltatja a nyugdíjat, annak már aznap meg is érkezik a pénz. Ha a postás hozza az ellátást, az eltarthat akár 12 munkanapig is.

Októberben hétköznapra esik a nyugdíj szokásos kiutalásának napja, így a megszokott rendben érkezik az összeg a szépkorúakhoz - emlékeztet a Blikk.

Ugyanis az a szabály, hogy 12 munkanapon keresztül viszik ki a nyugdíjat azokhoz, akik postai úton veszik fel, ezért az adott hónap 11-12-13-14. napjától ez 24-25-26-27-28. annak napjáig eltarthat. Ha valaki nem biztos abban, hogy mikor jön a postás, érdemes megnézni a tavaly kézhez kapott kézbesítési naptárat.

Aki pedig bankszámlára kapja a nyugdíjat, annak nincs tennivalója, 12-én, csütörtökön meg fog érkezni az ellátás októberben. Ez csak akkor változik, ha ez a nap épp hétvégére, munkaszüneti napra esik - ilyenkor az 12-ét követő első munkanap fog érkezni a pénz.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem