35 °C Budapest
800 ezres nyugdíj? Ezrek kapnak ennyit, de a magyarok többségének csak álom

800 ezres nyugdíj? Ezrek kapnak ennyit, de a magyarok többségének csak álom

2018. október 23. 13:00

Érdekes ellentét: Magyarországon 3267-en 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak, és közel ennyi idős részesül 400 és 500 ezer forint közötti öregségi nyugídjellátásban. Kíváncsiak voltunk, mi a magyar nyugdíjasok véleménye a nyugdíjplafon eltörléséről és a nyugdíjösszegek közötti hatalmas különbségekről, valamint arról, tervezik-e valaha, hogy nyugdíjas otthonba költöznek.

Júliusbanszámoltunk be arról, hogy hogy a magyar nyugdíjasok nagy része nehéz anyagi helyzetben él: a januári adatok szerint 69-en kapnak havonta összesen 28 500 forintot, vagyis a törvény által megállapított öregségi nyugdíjat. Sokan viszont ennél is kevesebből kell, hogy megéljenek. 3267-en ugyanis 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak.

Október eleján aztán arról is írtunk, hogy közel háromezer nyugdíjas havi 400 és 500 ezer forintos öregségi nyugdíjellátásban részesül. Ám korántsem ez a legmagasabb nyugdíjösszeg Magyarországon. A Magyar Államkincstártól kapott adatokból kiderül, közel 500-an havi 500 és 600 ezer forint közötti összeget kapnak, 119-en 600 és 700 ezer forintos öregségi nyugdíjellátásban részeülnek, 27 szerencsés magyar nyugdíjas pedig havi 700 és 800 ezer forint közötti nyugdíjból gazdálkodhat.

Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a budapesti nyugdíjasok a nyugdíjplafon eltörléséről és ezzel összefüggésben a nyugdíjak közötti hatalmas különbségekről. Azt is szerettük volna tudni, szerintük mennyi nyugdíjból lehetne úgy kijönni, hogy kényelmesen, de nem luxuskörülmények közt éljenek, és ugyancsak kíváncsiak voltunk arra, tervezik-e hogy valaha idősotthonba költözzenek és készülnek-e erre anyagilag. Sokba kerül ugyanis, ha valaki idősekotthonába vagy nyugdíjasházba szeretne költözni. Utóbbiről itt írtunk.

NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?