2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

ATM-es hiba miatt bukott 200 ezret a sztárdivattervező


Makány Márta pénzt akart felvenni egy banki ATM-ből, ám állítása szerint nulla forinttal távozott az automatától, 200 ezer forint mégis eltűnt a számlájáról. Egy időre úgy nézett ki, hogy ügye megnyugtatóan rendeződött, de ez hamis remény volt: azóta is fut a pénze után.

Több pénz ez annál, mint ami egy normális embernek nem hiányzik (...) úgy viselkedtek velem, mintha ez egy apró dolog lenne, és mit műsorozom én ezért az egészért

- mesélte Makány Márta a HírTV Panaszkönyv című műsorának szeptermber 2-án, egy bankfiókban szerzett élményeiről . A divattervező 200 ezer forintot szeretett volna felvenni számlájáról egy fiók zárt előterében lévő ATM-ből. A pénzfelvétel közben megcsörrent a telefonja, a kártyáját eltette, ám később, az autójában vette észre, hogy nincs nála a pénz. Bizonylatot nem kért, SMS-t viszont kapott, amely arról árulkodott, hogy felvette a 200 ezer forintot.

... vagy nem jött ki [a pénz], vagy visszavette az automata

- nyilatkozta a műsorban a divattervező. A bankfiókban kitöltötte a szükséges papírokat, majd várta, hogy visszakapja a pénzét, mivel azt gondolta, az automata környékén elhelyezett kamerák igazolni fogják, hogy nem vett el pénzt az ATM-ből. Két hét múlva meg is érkezett 200 ezer forint a számlájára, így azt gondolta, a történet le is zárult.

Ezt követően, egy vásárlás alkalmával értesült róla, hogy nincs pénz a számláján, majd kiderült: a folyószámlája mínuszban van.

Elment a bankjához, ahol közölték vele, hogy a korábban neki visszautalt pénzt a bank levette a számlájáról, és tegyen feljelentést a rendőrségen. A riportból tehát nem derült ki, hogy pontosan akkor mi is történt a pénzével, de Makony Márta állítja, ő nem vett el pénzt az ATM-ből, a számlájáról viszont levonták a 200 ezer forintot. A műsorban azt is elmondta, jelenleg egy újabb beadványa áll elbírálás alatt a banknál. 

A divattervező mellesleg azt is sérelmezte, hogy állítása szerint a folyószámlájának egyenlege nem mehetett volna nulla alá, a bank mégis mínuszba küldte azt, amikor visszavette a korábban neki kiutalt 200 ezer forintot.

Szerencse vagy csapás a talált pénz?

Korábbi cikkünkben jártuk körbe azt a kérdést, hogy mit lehet tenni egy ATM-ben talált pénzzel. A lényeg, hogy az a pénz, még ha valaki ott is hagyta, az azt felvevő bankszámla-tulajdonoshoz tartozik, amennyiben elveszed, azzal lopást követsz el, amiért le is csukhatnak.

Akit érdekel a teljes HírTV-s műsor, annak ide is tesszük:

 

A borítókép forrása: MTVA Fotóarchívum

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.