2019. október 19. szombat Nándor
HR Centrum

Kifakadt a híres cukrászmester: ezért lép le az országból a jó munkaerő


Az olaszoknak a tiramisu, a luxemburgiaknak az almatorta, Magyarországnak a dobostorta, áll az Európapont felmérésben, amely az unió tagállamainak legcsábítóbb süteményeit szedte csokorba. Hazánkban évről évre egy nagyszabású versenyben mérik össze tudásukat a legnevesebb cukrászok, hogy az államalapítás ünnepére megalkossák az Ország Tortáját. Az idei Magyarország Cukormentes Tortájának, a Kicsi Gesztenyének megalkotójával, Gyuris Lászlóval beszélgetett a HelloVidék, aki elárulta, miért hagyják el tömegével az országot a szakemberek, és hogy lehetne javítani a helyzeten.

Hiába a díjnyertes torta, ha nincs aki megsüsse: Gyuris László az interjúban arról beszélt, hogy évről évre megfordulnak lelkes tanoncok, a jövő reménységei a szegedi cukrászdában, akikben továbbélhet a szakma szeretete. A mester szerint azonban a kezdeti lelkesedést követően nem szabad elbizakodónak lenni, mindenkinek meg kell adni egy évet, hogy kiderüljön, a fiatal elhivatottsága valós vagy csak az újdonság varázsa miatt tűnik igazi csiszolatlan gyémántnak az első néhány hónapban.

Ha valaki egy cukrászatban eltölt 3 évet, akkor már nem az a fontos, hogy van-e a kezébe egy diploma vagy szakmunkás bizonyítvány, hanem hogy milyen tudás van mögötte, mert azt soha nem lehet elvenni tőle és ahhoz mindig vissza tud nyúlni. Az iskolákban a képzéssel messze nincs annyi probléma, mert az alapokat mindenki megkapja, de ha valaki órák alatt a telefonját nyomkodja, azt se tudja majd, hogy a tanár mit kérdezett

- sorolta Gyuris László, majd arról beszélt, milyen bérigényekkel szoktak hozzájuk jelentkezni.

Más ez a kinyílt világ, mert ma, amikor valaki jelentkezik egy meghirdetett állásra, rögtön azzal kezdi, hogy a Balatonon mennyit keresett, itt nem kap annyit, így ő inkább kimegy Ausztriába.

Más kétkezi szakmákhoz hasonlóan a cukrászok ugyanolyan, ha nem nehezebb helyzetben vannak, lévén, hogy a vendéglátó egységek a hét minden napján, olykor még ünnepnapokon is nyitva tartanak. A probléma azonban nem is igazán ebben gyökerezik, hiszen a szakmában dolgozók vállalták ezt az életformát, Gyuris László szerint viszont ez az elhivatottság nem tükröződik a bérekben, amit a vásárlók teherbíró képessége miatt nem lehet a kívánt mértékig emelni.

A teljes interjút ITT elolvashatod!

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
laskainelli
2019. 10. 18. 19:51
Hogyan legyél jól egy nehéz élethelyzetben?

Ahogy haladunk előre az időnkben, annál több tapasztalással gazdagodunk. Hol jó, hol rossz periódusban...

legacykft
2019. 10. 18. 09:00
Építsetek szervezeti kultúrát, ne csak lózungokat!

Mindig izgalmas szakmai feladat, amikor vezetői csapatokat kísérünk abban a folyamatban, hogy jövőképüket...

perfekt
2019. 10. 16. 10:27
A számviteli kötelezettség szabályozása hazánkban III.

A tulajdonviszonyok átalakítása, a privatizáció, a gazdálkodás liberalizálása szükségessé...

coachco
2019. 10. 15. 09:43
Kampány után szabadon!

Végre túl vagyunk a választásokon, vissza lehet térni a régi kerékvágásba. Igaz, az nem teljesen...

icoachu
2019. 10. 10. 14:35
Tanulj Te is otthonról! Járj nyitott egyetemre!

Ahogyan egyre rövidebbek és hűvösebbek lesznek a napok, mind jobban esik bekuckózni lakásunk egy...

jobangel
2019. 10. 08. 09:30
Végkielégítésre várva

Mottó: „- Mester, sokat kell még várni, hogy jobbra forduljanak a dolgok? - Hát ha csak várunk...

y2ycoaching
2019. 10. 03. 08:38
Ne nőj úgy, mint a gomba!

Van egy olyan divat a startupok körében, hogy hagyják magukat nőni. Van aki tudatalatt, van aki tudatosan...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.17-10.23
Országos

Lidl

10.17-10.23
Országos

Interspar

10.17-10.23
Országos

Spar

10.17-10.23
Országos

Auchan

10.17-10.22
Országos

Tesco

10.17-10.22
Országos

Kika

10.16-10.29
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos