9 °C Budapest

Kiderült: ennyit keres egy szakács a budapesti luxusmekiben

2018. május 14. 11:30

Szakácsot keres a Rosinter Magyarországhoz tartozó budapesti Planet Sushi és a TGI Fridays is. A kezdőfizetés nettó 240-260 ezer forint tapasztalattól függően, 15 napot kell dolgozni egy hónapban és tréninglehetőségeket is kap a jövőbeni munkatárs.

  • 240-260 000 forint havi nettó fizetés tapasztalattól függően,
  • havi 15 munkanap,
  • 8 órás bejelentés,
  • tréningprogram,
  • fizetett szabadság,
  • 10-20 százalék kedvezmény a cég partnereinél.

A fenti feltételekkel keres szakácsot a Rosinter Magyarország, a hozzá tartozó budapesti Planet Sushi és TGI Fridays éttermekbe, ahova pályakezdők jelentkezését is várják. A hirdetés a Szárnyas Fejvadász Facebook-oldalán jelent meg. A Plante Sushi természetesen egy Sushi-étterem, a TGI Fridays-ben pedig a McDonald's-hoz hasonló ételeket, valamint steakeket, salátákat árulnak, jóval borsosabb áron.

Ezért fognak itthon maradni a vendéglátósok?

Könnyű lenne rögtön rávágni, hogy az átszámolva 760-820 eurós fizetés nehezen fogja itthon tartani azokat a vendéglátósokat, akik Ausztriában vagy más nyugat-európai országokban jelentősen jobban kereshetnének, azonban érdemes végiggondolni, hogy Nyugat-Európában jelentősen magasabbak a megélhetési költségek. Vegyünk egy példát. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Ausztriában körülbelül 1500 eurót, tehát 473 ezer forintot lehet keresni felszolgálóként, de hasonló hirdetéseket lehet találni szakácspozíciókra is.

A Világbank adatai szerint egy olyan termékért vagy szolgáltatásért, ami az Egyesült Államokban 1 dollárba kerül, Ausztriában csupán 0,885 dollárt, Magyarországon pedig 0,48 dollárt kell fizetni. Ezeket az értékeket alapul véve 

a fenti 240-260 ezres budapesti fizetés olyan vásárlóerőt garantál Budapesten, mint Ausztriában egy nettó 442 - 479 ezer forintos fizetés, ami 1400 - 1520 eurónak felel meg.

Ezeket figyelembe véve tehát hiába mész el egy 1500 eurós fizetésért Ausztriába, ha ugyanazokra a dolgokra költesz, mint Magyarországon, akkor nem fogsz jobban élni. Mindemellett persze azt is érdemes figyelembe venni, hogy Ausztrián belül vannak olcsóbb területek, a magyar árszínvonaladat pedig átlagosan olcsóbb árakat jelez, mint amelyeket Budapesten tapasztalsz, hisz a főváros jelentősen drágább, mint a legtöbb vidéki település.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm