Trains on many sets of tracks at a railway station.

Kiakadt a vasutas szakszervezet: az emberek nem értik mi történik, nincs tájékoztatás

2024. március 30. 13:27

"Felelőtlennek tartja a Vasutasok Szakszervezete a MÁV-VOLÁN- csoport vezetését, mert mostanáig elhallgatta, hogy az ország legnagyobb vállalatát irányító központi szervezetnek május 6-áig el kell hagynia a Könyves Kálmán körúti székházat. A munkavállalókat és az őket képviselő szakszervezetet is villámcsapásként érte a napokban hirtelen elrendelt azonnali csomagolás, költözés híre" - áll a VSZ közleményében, melyben azonnali tájékoztatást követelnek arról, hol fognak dolgozni májustól az alkalmazottak.

A szakszervezet felelőtlenségnek tartja a titkolózást - közölte a Vasutasok Szakszervezete. Azt írták: "Végtelenül aggasztó, hogy a cégvezetés egyelőre senkinek nem árulja el, hova költöztetik át a céget, hol fognak dolgozni májustól az alkalmazottak addig, amíg a majdani BudaPart komplexumban kiszemelt, de még csak épülő új bérlemény el nem készül. A VSZ azonnali tájékoztatást követel."

A VSZ közleményében az alábbiak olvashatók:

"Kapkodás és egyre nagyobb bizonytalanság  jellemzi néhány napja a MÁV Zrt. által bérelt Könyves Kálmán körúti irodaházában uralkodó hangulatot. A cégvezetés ugyanis kiadta az utasítást: sürgős költözés miatt haladéktalanul selejtezni, csomagolni kell. A munkavállalók hivatalosan csak így értesültek arról, hogy meg fog változni a munkahelyük címe, méghozzá hamarosan – ismertette a szakszervezet szerint végtelenül aggasztó helyzetet Meleg János. A Vasutasok Szakszervezete elnöke nem érti, miért kellett az utolsó pillanatig várni a költözéssel, ha a cég vezetése tudta, hogy május 6-áig el kell hagyni a Könyves Kálmán körúti székházat, mert lejár a bérleti szerződés. Ami azonban még az érezhetően nyomasztó sürgetésnél is aggasztóbb, az a titkolózás, ami a székház új címét övezi. Azt ugyanis a vállalat vezetése senkinek nem árulja el. A VSZ elnöke szerint aggasztó a bizonytalanság, amiben a MÁV Zrt. vezetése most a saját és a leányvállalatai munkavállalóinak százait tartja. Az emberek nem értik, pontosan mi történik, mert egy hónappal a költözés előtt sem kapnak tájékoztatást. Ez végtelen nagy felelőtlenség  a munkavállalókkal szemben – szögezte le felháborodva az elnök. Az idő múlásával egyre többeket, egyre jobban aggaszt, hogy nem tudják, hol lesz majd a munkahelyük májustól, s hiába kérdezik, nem kapnak választ.

A VSZ felszólítja a cégvezetést, folyamatos tájékoztatással tisztelje meg a székházban dolgozókat és az őket képviselő szakszervezeteket még akkor is, ha maguk sem tudják, pontosan mikor és milyen lehetséges megoldások lesznek. Meleg János leszögezi: a munkavállalókat folyamatosan tájékoztatni kell normál körülmények között is, de ilyen helyzetben különösen fontos a megnyugtató párbeszéd.  A szakszervezet magyarázatot vár a vezetőség viselkedésére, a titkolózásra is – jelentette ki az elnök."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem