30 °C Budapest
Eljöhet végre az irodai munkavégzés korának a vége: nem lesz kötelezettség bejárni

Eljöhet végre az irodai munkavégzés korának a vége: nem lesz kötelezettség bejárni

2021. június 23. 17:28

A legfrissebb piaci felmérések szerint az irodai munkavállalók fele ma is otthonról dolgozik, és azok a vállalatok, amelyek nem tudnak ehhez az új helyzethez alkalmazkodni, üres irodákkal és gyengébb teljesítménnyel küzdenek. A munka és a magánélet egyensúlyának fontossága, valamint a munkafolyamatok digitalizációja két olyan, régóta jelenlévő trend, melyeket jelentősen felgyorsított a koronavírus járvány. A dolgozók kényelme egyre fontosabb a vállalatok számára, a tehetség megtartása szempontjából is, az irodába történő bejárás pedig sok cégnél egyre inkább választás, mintsem kötelezettség - derült ki egy friss kutatásból.

A workcloud24 egy virtuális beszélgetés keretein belül három elismert régiós ingatlanszakértőt kérdezett a változó irodahasználati szokásokat és munkaerő-piaci trendekről.

Közösségben szeretünk dolgozni

Marta Moksa, Lengyelország egyik legnagyobb coworking-szolgáltatója, az O4 Coworking ügyvezetője és csapata 18 hónapon keresztül gyűjtött adatokat a közösségi irodák felhasználóiról. A kutatásból több között az derült ki, hogy az otthonról végzett munka idilli képe igencsak félrevezető. Bár a home office sokszor tényleg kényelmes munkakörnyezetet biztosít a munkavállalónak, az igazság az, hogy otthonaink tele vannak zavaró tényezőkkel. Ha energiát pazarolunk a háztartási problémákra, kevésbé hatékonyan tudjuk elvégezni a munkánkat.

Az O4 Coworking által végzett felmérés szerint az emberek azért szeretnek közösségi irodákban dolgozni, mert ott megoszthatják a teret másokkal.

„Az aktív közösségiiroda-felhasználók arról számoltak be, hogy nyitottabbak lettek az új tapasztalatokra, jobban tudtak koncentrálni, javult az időbeosztásuk, valamint megnőtt a toleranciájuk másokkal szemben. A coworking azt a meggyőződést támogatja, hogy a munka öröm, a siker szabadság, a másokkal való kapcsolat pedig hajtóerő. Ezt a kutatásunk is megerősíti, ezért a világjárvány után az irodákban nagyobb figyelmet kell fordítani a közös terekre, amelyek lehetővé teszik a mindennapos, tervezett és alkalmi találkozókat” – állítja Marta Moksa.

Pandémia és az irodapiac

Polster Tamás, az Urbanite Advisors ingatlantanácsadó cég partnere és társalapítója szerint ma a tehetség irányítja a vállalatok döntéshozatalát. A szakértő hosszú távú piaci megfigyelései szerint az együttműködés és az alkalmazottak maximális kényelmének biztosítása prioritást élveznek a cégeknél a munkavégzés szervezésekor.

Polster Tamás szerint a hibrid munkamodellre való áttérés azt jelenti, hogy nem kell és nem is fogunk minden nap az irodába bejárni. Ezzel a megoldással több órányi ingázást és több tonna szén-dioxid-kibocsátást takaríthatunk meg. A szakértői szerint

az irodai munkavégzés egyre inkább választás lesz, nem pedig kötelezettség.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

„A munkavállalók szerint azt, hogy milyen egy jó iroda, az határozza meg, hogy milyen annak az elhelyezkedése, milyen messze van a lakóövezetektől, valamint mennyire érhetők el a közelében szolgáltatások és kikapcsolódási lehetőségek. Többek között emiatt az üzleti negyedek, ahol az új irodafejlesztők több mint fele található, fognak a leginkább szenvedni a világjárvány után a bérlők keresletének csökkenésétől” – hangsúlyozza Polster Tamás.

A kényelem és rugalmasság a prioritás

Hubert Abt, a hibrid munkamodell megvalósítását és megszervezését segítő szolgáltatásokat kínáló New Work és a workcloud24 alapítója és vezérigazgatója meg van győződve arról, hogy a COVID-19 során előtérbe került jelenségek és tendenciák soha nem fognak eltűnni. A munkavállalók 50%-a ma is otthonról dolgozik, és azok a vállalatok, amelyek nem tudnak ehhez az új helyzethez alkalmazkodni, üres irodákkal és alacsony eladásokkal küzdenek.

A legtöbb munkavállaló rugalmasságot vár el és itt az ideje, hogy a vállalatok az emberekre összpontosítsanak, és a lehető legkényelmesebbé tegyék számukra a munkavégzést

– emeli ki Hubert Abt. A kívánt munkahelyi rugalmasságot biztosító szolgáltatások már elérhetőek. A legfrissebb adatokat és legjobb tippeket tartalmazó irodai platformok, mint például a Toolbox és az Office Pass, egyre népszerűbbek a vállalatok körében. Az olyan előfizetéses modellek, amelyek lehetővé teszik, hogy egy adott városban a munkavállaló számos különböző munkaállomás közül választhasson, szintén egyre népszerűbbek.

Kutatást készít a Pénzcentrum

Hogy pontos képet kapjunk a kisvállalkozások mindennapjairól, az elmúlt évek nagyszabású átalakításainak rájuk gyakorolt hatásairól egy félmérés keretében gyűjtünk információt arról, hogyan vették a cégek ezeket az akadályokat, milyen folyamatok indultak el, és milyen megoldások segítenék őket hatékonyabb működéshez, főleg az adminisztratív feladatok automatizálásában, hogy energiájukat az üzletre összpontosíthassák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.19 13:26
Tulajdonképpen vitatémának is jó. A bürokrácia, a “red tape” magának termel munkát. “A” hogy jelentő...
laskainelli  |  2022.08.19 08:39
Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában meg...
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?