28 °C Budapest
Magyar melósokat keresnek: 500 ezres fizetés, végzettség sem kell

Magyar melósokat keresnek: 500 ezres fizetés, végzettség sem kell

2019. augusztus 5. 15:05

Nem csak pékekből, ápolókból, szobafestőkből, de a benzinkutasokból is egyre nagyobb a hiány itthon, nem csoda, hogy kilőttek a kútkezelői fizetések. Ám hiába a kiemelkedő bérezés, Ausztriában még mindig kétszer-háromszor többet keresnek - és akkor a borravalóról még szó sem esett.

A korábban magas presztízsű benzinkutas munkakör mára sokat veszített egykori fényéből: korábban csak kihalásos alapon lehetett bekerülni - számolt be az Origo még 2010-ben, azt írták, a meg nem hirdetett állásokra is több tucatnyian jelentkeznek.

Ma már más a helyzet: ahogy azt a Pénzcentrum korábban megírta, benzinkutasokból is nagy hiány van ma már Magyarországon. Ezt tapasztalhatjuk, ha felmegyünk bármelyik álláshirdető portálra és beírjuk a keresőbe a benzinkutas, vagy a kútkezelő kifejezésekt, találhatunk bőven lehetőséget.

Kereseti lehetőség

A 2016-2019 közötti az időszakban90 ezer forint, összesen 50 százalék körüli volt a béremelések nagysága a kiskereskedelemben - ami sokkal több, mint a szektor forgalmának növekedése. A kötelező minimálbérek 8 százalékkal emelkedtek 2019-ben, a boltos bérek viszont ennél nagyobb léptékben nőttek az egy évvel korábbiakhoz képest, sőt, ezen belül a fizikai dolgozók (eladók, pénztárosok, árufeltöltők) egyaránt 12-13 százalékkal vihettek többet haza. Közülük is kiemelkedően nagy emelést kaptak a könyvesboltban, illatszerboltban és a benzinkúton dolgozók, az ő borítékjaik átlagosan 40 ezer forint feletti összeggel híztak az év elején. 

Ez év márciusában számoltunk be arról, hogy a haza autópályák mellett rengeteg munkavállalót keresnek, jellemzően kutakra. Az egyik nagy álláshirdetési portálon akkor találtunk is munkalehetőségeket: egy XI. kerületi MOL-kútra például shop eladó-kútkezelő munkakörbe várják a jelentkezőket. A munkaidő 12 órás műszakokra van osztva 6-18, illetve 18-6 óráig. A hirdetésben bruttó 220-240 ezerforintos bejelentett fizetést ígérnek. Továbbá az értékesítések után jutalom és bónusz is jár, és a borravaló is magas, így akár nettó 200-250 ezret is meg lehet keresni a hirdetés szerint.

A mai ajánlatok szerint pedig Érden nettó 180 ezret, az Üllői úton 280 ezret, Dunabogdányban 215 ezret, Debrecenben 160 ezer forintot lehet keresni egy hónapban kútkezelőként.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ausztria: a hazai bérek háromszorosa

Persze nem csak itthon, a szomszédos országokban is hiány van kútkezelőkből, ott azonban még ennél is jobban meg vannak fizetve az alkalmazottak. Találtunk osztrák benzinkutas álláshirdetést, amelyben 1490 eurót kínálnak 8 órás, bejelentett munkáért cserébe, ez mai árfolyamon 487 ezer forintot jelent, tehát a pesti bérek kicsit több, mint duplája, a debreceni fizetésnek pedig a háromszorosa. Azonban a hirdetés szövege szerint némi tapasztalat, saját autó, valamint a német nyelv ismerete szóban és írásban alapkövetelménynek számít. 

Egy másik hirdetésben is hasonló bért találtunk: havi nettó 1540 euró (503 ezer forint), két műszakos munkarendben.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?