Leesik az állad: ennyit keres egy fiatal magyar lány hostessként Budapesten

Leesik az állad: ennyit keres egy fiatal magyar lány hostessként Budapesten

2019. február 22. 11:30

Ma már a hagyományosnak számító diákmunkákkal is jó lehet keresni: akár 240-250 ezer forint is összejöhet azoknak, akik bírnak állni és nem fáradnak bele az egész napos mosolygásba. A hostesskedés a látszat ellenére nem egyszerű feladat, de nem fizet rosszul.

Az egész régióban tapasztalható munkaerőhiánynak köszönhetően egyre több diáknak van lehetősége tanulás mellett dolgozni, amire nagy szükségük is van, hiszen egyre szűkebb az a réteg, amelynek tagjai nappali tagozatosként csupán a szülei segítségével fenn tudja tartani magát - derült ki a tavalyi év elején megjelent Eurostudent gyorsjelentésből.Ugyanebből a jelentésből az is kiderült, hogy

minden harmadik magyar egyetemista egész évben dolgozik azért, hogy fedezni tudja a kiadásait,

közülük minden második hallgató nyilatkozott úgy, ha nem dolgozna, képtelen lenne tanulni.

Majzik Nándor, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet vezetője korábban elmondta a Pénzcentrumnak, hogy a fővárosban és az egyetemi nagyvárosokban kifejezetten könnyen találhatnak maguknak munkát a diákok, főleg egyszerűbb munkákra keresik őket: árufeltöltésre, pénztárosnak, adminisztrációs és adatfeltöltő feladatokra és hostessnek. Arra voltunk kíváncsiak, ez utóbbiak mennyit keresnek óránként, és hogy ezért cserébe mit kell teljesíteniük, milyen elvárásokkal vannak feléjük.

Az egyik legnépszerűbb álláskereső portálon is találhat magának hostess munkát, akinek szüksége van a pénzre és szívesen dolgozna emberekkel. Itt jellemzően havi fizetések vannak megadva, tehát feltehetően teljes munkaidős lehetőségekről van szó: átlagosan

nettó 250 ezer forintot lehet keresni egy hónapban napi 8 órányi munkával.

Egy Facebookon talált hirdetés szerint a budapesti reptéren bruttó 295 ezer alapbér, plusz maximum bruttó 80 ezer forintnyi bónuszt lehet megkeresni egy hónapban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ugyanitt egy másik hirdetésben már részmunkaidőben is el lehet helyezkedni: a munkaidő hétköznap ugyan 10-től 18 óráig tart, ám a hirdetés szerint napi 4 óra tényleges munkavégzésről van szó, ezért cserébe fixen nettó 12 ezer forintot lehet hazavinni a nap végén bónusz nélkül. Ez 3 ezer forintos órabért jelent. Ha valaki ezt teljes állásban csinálná (nem tudjuk, hogy van-e rá lehetőség), akkor 240 ezer forintot keresne napi 4 óra munkával.

Egy általunk megkérdezett konferenciaszervező elmondta, hogy általában ügynökségen keresztül alkalmazzák a rendezvényre a nappali hostesseket, akiknek 7 órakor kezdődik a munkaidejük, feladatuk a reggeli regisztráció, ami akár órákon keresztük is tarthat. A nap hátralévő részében, jellemzően délután 5-ig, 6-ig pedig az a feladatuk, hogy a megfelelő termekbe irányítsák a résztvevőket, leültessék őket, a mikrofonokat adják körbe. Ők ezért 2200-2300 forintot fizetnek óránként és személyenként, hogy pontosan ebből a lányok mennyit kapnak meg, nem tudják biztosan. Iparági információk szerit 1300-1500 forintot óránként. Napi 10 óra munkával tehát 13 ezer és 15 ezer forint között lehet keresni nappal. Hiszen éjszakai hostesskedésre is van lehetőség, amivel jellemzően többet is lehet keresni óránként, bár 10 órát dolgozni éjszaka ritkán kell.

Egy éppen most a Hungexpo területén zajló eseményen is megszólaltattunk hostesseket, akik egy autóipari vállalat megbízásából vannak kint. Feladatuk az érdeklődők megszólítása és adatainak a felvétele. Őket 1800 és 3000 forint közötti összegért számlázzák, a munka jellegétől függően és attól, beszélnek-e nyelveket. Ebből az összegből 1000-1500 forintot kapnak meg óránként a nap végén.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?