0 °C Budapest
Több száz magyart keresnek: 400 ezres fizetés, érettségi is elég

Több száz magyart keresnek: 400 ezres fizetés, érettségi is elég

2017. november 26. 17:28

Rengeteg hír és cikk jelenik meg nap mint nap a Pénzcentrumon. Összeszedtük a legnépszerűbb, legérdekesebb anyagokat, hogy akkor is eljusson hozzád, ha hét közben lemaradtál róla.

A hét egyik legolvasottabb cikkében arról írtunk, mennyit keresenk Magyarországon a légiutaskísérők. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kereseti listáján sincs információ a légiutas-kísérők fizetéséről (szó szerint ezt írják: az adatok nem értékelhetők). Több légitársaságot is megkérdeztünk arról, mennyit fizetnek a stewardessek, mennyit dolgoznak, milyen előre lépési lehetőségeik vannak, és milyen feltételeknek kell megfelelnie annak, aki ezt a foglalkozást szeretné űzni.

A magyar vásárlók rendkívül árérzékenyek, és szeretik azt érezni a vásárlásaik után, hogy jól jártak. Ezzel a cégek is tisztában vannak, ezért különféle hűségprogramokkal, pontgyűjtő akciókkal várják a vevőket. De vajon mit kapnak a hűségért cserébe a fogyasztók? És mit nyernek mindezzel az üzletek? Ennek jártunk utána.

Foglalkoztunk azzal is, hogy ugyan sokan felesleges kiadásnak tartják a kötelező biztosítást, mondván, ők még sosem okoztak balesetet. Abba azonban a legtöbben nem gondolnak bele, hogy mennyibe kerülne számukra a kárrendezés, ha esetleg mégis megtörténne a baj. Annak igyekeztünk utánajárni, hogy melyek voltak az utóbbi időszak legnagyobb olyan kárkifizetései, melyek közúti autóbalesetekből származtak.

Beszámoltunk arról is, hogy egyik munkatársunk felfigyelt egy nem éppen barátságos üzenetre annak a társasháznak a liftjében, amelyben lakást bérel, közeli rokona pedig tulajdonos is a házban. Aki késik a közüzemi mérőórák állásának leadásával, az a csúszás mértékétől függetlenül ötezer forint bírságot kap, de nem a közművektől, hanem a társasház üzemeltetőjétől. Ügyvédet kérdeztünk meg, hogy egyáltalán legális-e ez a gyakorlat.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 11,69%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Annak is utánajártunk, mit főz idén karácsonykpor Mautner Zsófi, Széll Tamás, Gianni Annoni és Vajda Pierre. A hazai gasztronómiai élet nagyjai tippeket is adtak, mit főzzünk, ha valami különlegeset, finomat szeretnénk főzni anélkül, hogy anyagilag nagyon elszállnánk.

A statisztikák szerint a téli évszak beköszöntével jócskán megnőnek a nyaralók ellen elkövetett betörések. A rablók pedig mindent visznek, amit mozdítnai lehet, így a kár pár ezer forinttól, akár sokmillióig is terjedhet. Ennek okán a Pénzcentrum utánajárt, hogy a tulajdonosoknak milyen biztosítási lehetőségeik vannak, valamint, hogy milyen óvintézkedéseket tehetnek saját védelmük érdekében.

A Tesco álláshirdetéseit böngészve azt találtuk, hogy több tízezres bérkülönbségek is vannak a Tescónál. Miközben Győrben és akármelyik budapesti Tescóban 209614 forint a fizetés, addig Albertirsán egy bolti eladó havonta bruttó 199614 forintot keres, Mezőberényben ugyanezért a munkáért bruttó 193614 forintot adnak. Utánajártunk, mi ennek az oka.

A héten ismertettünk egy friss kutatást is, mely szerint napi 3-5 csésze kávé még bőven belefér, mivel a kávézás védelmet nyújthat halálos kimenetelű betegségekkel szemben is. Ide kattintvaolvashatod el cikkünket.

Írtunk arról is, hogy január 1-től megszünteti a csererendszerű patronok árusítását a Liss Kft. A jelenlegi csererendszerű patronokat 2018. március 31-ig vásárolják vissza az értékesítőhelyeken. Ez azt jelenti, hogy jelenlegi formájukban eltűnnek a magyar háztartásokból a szóda- és habpatronok. Aggódni természetesen nem kell, az eldobható patronok forgalmazása nem szűnik meg.

A hivatalos fűtési szezon már egy hónapja tart, a nagy hidegek azonban még előttünk vannak. Azok pedig, akik még nem készültek fel maximálisan a téli fűtési szezonra, megannyi opció közül választhatnak. Ezek egyike például a meglévő rendszer fatüzeléssel való kiegészítése vagy akár teljes cseréje. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy milyen költségekkel kell szembenéznie azoknak, akik ezen az úton indulnának el. Valamint sorra vettük azt is, hogy mik lehetnek az előnyei, illetve a hátrányai ennek a fajta technológiának.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.08 10:23
A 2022. november 16-án tartott Kormányinfón bejelentésre került, hogy a kormány turisztikai akcióter...
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?