2 °C Budapest

Több száz magyart keresnek: 400 ezres fizetés, érettségi is elég

2017. november 26. 17:28

Rengeteg hír és cikk jelenik meg nap mint nap a Pénzcentrumon. Összeszedtük a legnépszerűbb, legérdekesebb anyagokat, hogy akkor is eljusson hozzád, ha hét közben lemaradtál róla.

A hét egyik legolvasottabb cikkében arról írtunk, mennyit keresenk Magyarországon a légiutaskísérők. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kereseti listáján sincs információ a légiutas-kísérők fizetéséről (szó szerint ezt írják: az adatok nem értékelhetők). Több légitársaságot is megkérdeztünk arról, mennyit fizetnek a stewardessek, mennyit dolgoznak, milyen előre lépési lehetőségeik vannak, és milyen feltételeknek kell megfelelnie annak, aki ezt a foglalkozást szeretné űzni.

A magyar vásárlók rendkívül árérzékenyek, és szeretik azt érezni a vásárlásaik után, hogy jól jártak. Ezzel a cégek is tisztában vannak, ezért különféle hűségprogramokkal, pontgyűjtő akciókkal várják a vevőket. De vajon mit kapnak a hűségért cserébe a fogyasztók? És mit nyernek mindezzel az üzletek? Ennek jártunk utána.

Foglalkoztunk azzal is, hogy ugyan sokan felesleges kiadásnak tartják a kötelező biztosítást, mondván, ők még sosem okoztak balesetet. Abba azonban a legtöbben nem gondolnak bele, hogy mennyibe kerülne számukra a kárrendezés, ha esetleg mégis megtörténne a baj. Annak igyekeztünk utánajárni, hogy melyek voltak az utóbbi időszak legnagyobb olyan kárkifizetései, melyek közúti autóbalesetekből származtak.

Beszámoltunk arról is, hogy egyik munkatársunk felfigyelt egy nem éppen barátságos üzenetre annak a társasháznak a liftjében, amelyben lakást bérel, közeli rokona pedig tulajdonos is a házban. Aki késik a közüzemi mérőórák állásának leadásával, az a csúszás mértékétől függetlenül ötezer forint bírságot kap, de nem a közművektől, hanem a társasház üzemeltetőjétől. Ügyvédet kérdeztünk meg, hogy egyáltalán legális-e ez a gyakorlat.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 11,69%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Annak is utánajártunk, mit főz idén karácsonykpor Mautner Zsófi, Széll Tamás, Gianni Annoni és Vajda Pierre. A hazai gasztronómiai élet nagyjai tippeket is adtak, mit főzzünk, ha valami különlegeset, finomat szeretnénk főzni anélkül, hogy anyagilag nagyon elszállnánk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A statisztikák szerint a téli évszak beköszöntével jócskán megnőnek a nyaralók ellen elkövetett betörések. A rablók pedig mindent visznek, amit mozdítnai lehet, így a kár pár ezer forinttól, akár sokmillióig is terjedhet. Ennek okán a Pénzcentrum utánajárt, hogy a tulajdonosoknak milyen biztosítási lehetőségeik vannak, valamint, hogy milyen óvintézkedéseket tehetnek saját védelmük érdekében.

A Tesco álláshirdetéseit böngészve azt találtuk, hogy több tízezres bérkülönbségek is vannak a Tescónál. Miközben Győrben és akármelyik budapesti Tescóban 209614 forint a fizetés, addig Albertirsán egy bolti eladó havonta bruttó 199614 forintot keres, Mezőberényben ugyanezért a munkáért bruttó 193614 forintot adnak. Utánajártunk, mi ennek az oka.

A héten ismertettünk egy friss kutatást is, mely szerint napi 3-5 csésze kávé még bőven belefér, mivel a kávézás védelmet nyújthat halálos kimenetelű betegségekkel szemben is. Ide kattintvaolvashatod el cikkünket.

Írtunk arról is, hogy január 1-től megszünteti a csererendszerű patronok árusítását a Liss Kft. A jelenlegi csererendszerű patronokat 2018. március 31-ig vásárolják vissza az értékesítőhelyeken. Ez azt jelenti, hogy jelenlegi formájukban eltűnnek a magyar háztartásokból a szóda- és habpatronok. Aggódni természetesen nem kell, az eldobható patronok forgalmazása nem szűnik meg.

A hivatalos fűtési szezon már egy hónapja tart, a nagy hidegek azonban még előttünk vannak. Azok pedig, akik még nem készültek fel maximálisan a téli fűtési szezonra, megannyi opció közül választhatnak. Ezek egyike például a meglévő rendszer fatüzeléssel való kiegészítése vagy akár teljes cseréje. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy milyen költségekkel kell szembenéznie azoknak, akik ezen az úton indulnának el. Valamint sorra vettük azt is, hogy mik lehetnek az előnyei, illetve a hátrányai ennek a fajta technológiának.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem