Ezt ígéri a kormány a választási évre

MTI
2013. június 19. 16:26

Nem áll szándékában a kormánynak "választási ajándékokat" osztogatni, mert úgy látja, hogy a nehezen elért költségvetési stabilitást a jövőben is fenn kell tartani - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy osztrák napilapnak.

"Éppen elég teher volt az egész lakosság számára, hogy elérjük a stabilitást, hiszen Magyarország végül is az elmúlt száz év legnagyobb gazdasági válsága közepette három százalék alá szorította a költségvetési hiányt" - fogalmazott a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Wirtschaftsblattnak adott interjúban.

Cséfalvay Zoltán úgy vélekedett, a korábbi választási években képződött deficitek sokat ártottak a tartós gazdasági fejlődésnek. "Tanultunk a történelemből. A végre elért stabilitást fenn kell tartani a jövőben is" - tette hozzá.

KATTINTS! Lecsap a kormány a megtakarításokra: oda a kamat negyede!

2013-ban a konvergencia-program szerint jelenleg 0,7 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, de a valós adat Cséfalvay Zoltán megítélése szerint ennél kedvezőbb is lehet, főként az autóiparban történt befektetéseknek, illetve termelésbővülésnek köszönhetően. Hosszú idő után először a bérek reálértékének emelkedése várható, a tavalyi szárazság okozta egyszeri hatás a mezőgazdasági szektorban pedig remélhetően az idén nem ismétlődik meg - fejtette ki.

Az államtitkár értékelése szerint az uniós gazdaságra vonatkozó jelenlegi előrejelzések alapján 2014-ben legkevesebb 1,5 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság. Cséfalvay Zoltán a gyenge forintárfolyamról azt nyilatkozta, hogy az nem tartós versenyelőny, hanem "mankó, amire egy gyenge nemzetgazdaság rövid távon támaszkodni tud".

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?