26 °C Budapest

Címke: konvergencia program (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 21. 18:32

Így kezdjük a megtakarítást: milliók jönnek össze

A hét fő témájának az öngondoskodás tettük, hiszen egyre többen kerülnek abba a helyzetbe, hogy néhány évvel a nyugdíjba vonulás előtt sem tudják még, hogy miből fognak tudni tisztességesen megélni, ha az államtól csak minimális összegű ellátásra számíthatnak. Hogy miből tegyünk félre? A Pénzcentrum.hu utánanézett, hogy miért késlekedik a szegény családoknak járó adókedvezmény bevezetése, amit a kormány rég megígért.

Pénzcentrum | 2013. április 19. 04:49

Mi lesz a beígért plusz adókedvezménnyel?

Egy szó nem esik a 2013-2016. évi konvergencia programban arról az ígéretről, illetve költségvetési hatásáról, miszerint 2014-től az alacsony keresetű munkavállalók számára is lehetővé tennék, hogy teljes egészében kihasználhassák a törvényben meghatározott családi adókedvezményt.

Pénzcentrum | 2013. április 16. 11:34

Itt a kormány legújabb ígérete: nincs több sarc 2013-ban

Nincs szükség kiegészítő intézkedésekre ahhoz, hogy teljesüljenek a kormány által várt gazdasági mutatók - szögezte le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a legfrissebb konvergencia programot ismertető sajtótájékoztatón. Kérdésre válaszolva közölte, nem valószínű, hogy megemeli a kormány a pénzügyi tranzakciókat terhelő illeték mértékét, illetve annak 6 ezer forintos felső plafonját. Tíz forinttal megemelte viszont a költségvetés tervezéséhez figyelembe vett euró árfolyamot: a korábbi 283 forint helyett most már 293,1 forinttal számol.

Világgazdaság | 2012. november 9. 08:31

Rehabilitációs kártyával sem kap munkát több tízezer magyar

A költségvetés kiadásai nem mérséklődtek, és több fogyatékkal élő sem jutott munkához a rokkantrendszer átalakítása nyomán, a rehabilitációs kártyával rendelkező 63 ezer embernek még a 10 százaléka sem jutott eddig álláshoz.

Pénzcentrum | 2012. július 24. 11:29

Kihirdették: ez lesz az új adó

Áder János köztársasági elnök aláírta, így tegnap este közzétették a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvényt, amely 2013. január 1-jén lép hatályba. Az illetéktől jövőre 239 milliárd forint költségvetési bevételt várnak, amiből 123 milliárd forintot fizethetnek be a bankok. Mivel az illeték felső határa 6 ezer forint, a bankoknak várhatóan lehetőségük lesz a gyakorlatban a teher döntő részének továbbhárítására, bár a fizetési kötelezettség jogilag őket terheli.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem